Здравният министър разпореди организация за ваксиниране на хора извън приоритетните групи

Във връзка с възможността за ваксиниране срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната.

В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:

 – целодневно през почивните дни /събота и неделя/;

– в следобедните часове на работната седмица /от понеделник до петък/;

– при необходимост, денонощно, в лечебните заведения в областните градове. 

Министерството на вътрешните работи ще оказва съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането и снабдяването с ваксини срещу COVID-19, съобщават от здравното министерство.

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите да бъдат имунизирани лица, населението ще бъде уведомявано чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво.

Допълнителни въпроси относно организацията и записването за ваксиниране желаещите могат да задават към съответната РЗИ.

По-рано днес здравният министър увери, че има достатъчно ваксини.

„Всеки български гражданин, независимо от здравния му статус, може да бъде ваксиниран. Няма да остане гражданин, който да иска да бъде ваксиниран и да не бъде”, каза още проф. Ангелов.

Изборът на ваксини обаче ще е факт, когато започнат да идват регулярните количества. Въпреки това, министър Ангелов е категоричен, че и трите, които се поставят в момента, са достатъчно ефективни. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *