Значения на различните целувки

Целувките са сред най-важните неща във връзката и помагат да изразим любовта към човека, с когото сме. Но различните типове целувки разкриват различни неща, казва д-р Холи Ричмънд, психолог и сексуален терапевт, пред американския Cosmopolitan. Ето и какво означавт някои целувки.

Целувка по ръката

Най-формалната целувка. Не е задължително да има привличане, по-скоро означава, че някой е учтив и ви уважава. Може да се случи и при запознанство.

Въздушна целувка

Социален жест, може да бъде приет като поздрав. Понякога така казваме „Чао“ или „Здравей“ на приятели, роднини, съученици.

Целувка по бузата

Много популярна в Европа. Тези целувки представляват приятелски поздрав и означава, че ви е приятно да се видите с този човек – приятел, роднина, колега и т.н. Ако целунете по бузата човек, с който сте били на среща, това показва, че сте го харесали, но искате да карате по-бавно.

Целувка по челото

Случва се по-рядко, което я прави специална и запомняща се, обяснява Ричмънд. Това е топла целувка, може да показва, че съчувствате на човека, но не говори за сексуално привличане. Така може да целунете само някой много близък приятел или роднина, или човек, който има история, подобна на вашата.

Френска целувка

Целувката с език е еротична. Това показва, че има привличане, сексуално напрежение и двамата души са наистина свързани. И искат да се отдадат на страстта.

Целувка със захапване

Това са игриви и палави целувки. Да целуваш някого и да го хапеш по устните, бузите, брадичката, ключиците, раменете, врата, е наистина възбуждащо. Това може да действа съблазнително на първа среща. А и като цяло – означава, че искате много човека и той ви подлудява.

Целувка по врата

Целувките по врата много често присъстват в романтичните филми. Те са много чувствени. Вратът е една от основните ерогенни зони, това е чувствително място. Идеални за любовна игра преди секс, любими са на жените. Те са страстни и също показват, че много искате човека, че той ви възбужда, но и че сте привързани един към друг.

Целувка по зърната

Това са сред най-страстните и еротични целувки и доставят огромно удоволствие и на мъжете, и на жените. Показват, че изпитвате силно привличане и смятате човекът до вас за много апетитен и чаровен. Както и, че между вас има химия.

Ескимоска целувка

При нея опирате носовете си, търкате ги, гледате се в очите, но не докосвате устните си. Но въпреки това, тя е интимна целувка, без да загатва за секс. Показва, че с партньорът сте близки, приличате си и искате да останете до него дълго време.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *