Зоран Заев: Никога не сме били по-близки с България

„Отношенията между Македония и България са приятелски, задълбочени и топли. Според мен, ние никога не сме имали по-добри взаимоотношения. Няма нито един гражданин, който да не потвърди това нещо”. Това каза македонският премиер Зоран Заев, цитиран от БГНЕС.

„От тези отношения са щастливи както нашите, така и гражданите на България, в този момент на единство и взаимна подкрепа. Без този подход, без Договора за приятелство с България, нямаше да бъде възможно и споразумението с Гърция“, каза още македонският министър-председател.

„Приказката за интеграцията на региона достигна кулминацията си точно с Договора с България. Днес и България и Гърция са нашите най-големите поддръжници по пътя ни към Европейския съюз. Има културна размяна, художествени проекти, сериозни бизнес отношения и увеличаване на търговския обмен“, подчерта Заев.

Според него „българските инвестиции са добре дошли в родината му“.

„Имам информация за много инициативи, които в момента вървят. Сътрудничеството ни тепърва ще нараства. Ние сме част от НАТО. Вървим към ЕС. Имаме договор за сътрудничество и той може само да ни тл

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ген. Протогеров

    Ей, селски хитрец, признайте ни историята и престанете да я крадете, че ще видите ЕС през крив макарон!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *