Иван Геранов от Гоце Делчев и Дариел Уайт от Благоевград в Топ 3 на най-добрите стрелци сред 120 000 български ловци

Иван Геранов от ЛРС – Гоце Делчев и Дариел Уайт от ЛРС – Благоевград се наредиха в Топ 3 на най-добрите стрелци сред 120 000 български ловци. Вълнуващият финал в дисциплината „Спортинг” за Купата на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” бе във Велико Търново. Той събра 60-те най-добри стрелци, класирани от четири зонални турнира, които преминаха през стриктна селекция сред над 120 000 ловци в страната. Това гарантира високото ниво и силната конкуренция във финалната надпревара. Стрелбата се проведе по схема, избрана от самите състезатели, пише slrb.bg.

Преди началото на състезанието и преди да станат ясни стартовите номера, се определи, че стрелците с номера 5, 10, 15 и 20 ще изберат по една позиция и пет панички, което добави допълнителен елемент на изненада и невъзможност за научаване на схемата в аванс. 
Голямо предизвикателство за състезателите се оказа паничката, изстрелвана от машина, качена на височина от 30 метра, която бе стреляна от втора и трета позиция. Слънчевото време също допринесе повече от половината състезатели да я пропуснат.


Живко Джавгов от ЛРС – Варна отново бе над всички и с 22 точни попадения защити титлата си от състезанието през 2023 г. Престрелка между 3-ма състезатели с 21 точни изстрела реши кой да се качи на почетната стълбичка. След като Пламен Тотин от ЛРС – Монтана отпадна в първата престрелка, Иван Геранов от ЛРС – Гоце Делчев и Дариел Уайт от ЛРС – Благоевград влязоха в съревнование за второто място. Нервите на Геранов се оказаха по-здрави и той се окичи със сребърен медал, а британецът Уайт трябваше да се задоволи с бронза, за награда те получиха съответно комплект свирки за примамване на хищник и комплект мюрета на гургулица, пълни комплекти от ловни костюми и GPS за кучета, както и абонаменти за списание „Лов и риболов” за 2025 година.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *