Ива Митева с таен бизнес, печели по 700 бона на година

Председателката на парламента Ива Митева не разчита единствено на държавата си заплата, за да води охолен начин на живот. Шефката на Народното събрание е съдружничка в крупна фирма за ремонт на специализирани машини и строителни дейности, регистрирана още преди 20 години в родния ѝ Разград.

В дружеството „МИД 2000“ Ива има дял заедно със своите родители Пенка и Йордан. Отделно акции притежават и още двама души от тяхното обкръжение – Дяко Дяков и Илиян Ненов. Очевидно фирмата, чийто капитал е едва 5 хиляди лева, се развива повече от успешно и носи солидни печалби на своите собственици. От финансовия отчет на „МИД 2000“, публикуван на официалния сайт на Агенцията по вписванията, се вижда, че за 2019 г. приходите възлизат на 781 хиляди лева. За предходната 2018 г. са били незначително по-ниски – 722 хиляди лева.

Митева е юрист по образование и не е ясно какви са познанията ѝ в сферата на бизнеса и машиностроенето. Нейната майка Пенка, която също има дял във фирмата, пък е бивша дългогодишна учителка по български език и литература в механотехникума и eзиковата гимназия в Разград.

Единствено пръст в бизнеса няма съпругът на шефката на НС – Георги Рупчев. Той е неин колега по образование и професия. Юрист е и дълги години е работил в Министерството на правосъдието. Когато министър бе Данаил Кирилов, Рупчев е изпратен в Брюксел като пълномощен министър по наказателноправни въпроси към европейската съдебна мрежа по наказателни дела, съдебна реформа и върховенство на закона. Семейство Рупчеви имат една дъщеря – Мила, която е тийнейджърка и поразително прилича на своята майка. Девойката очевидно е наследила афинитета на баба си към литературата, защото се изявява в младежките поетични среди. За пръв път майка ѝ я показа публично на Великден тази година. Тогава тя все още оглавяваше закрития бързо 45-и парламент и се появи с щерка си и охрана в катедралата „Св. Александър Невски“, облечена в костюм на „Шанел“ за няколко хиляди лева.

Като шефка на НС протежето на Слави Трифонов ще прибира заплата по над 6 хиляди лева месечно, отделно от бизнеса си. Освен това тя е преподавател по право в Нов български университет, откъдето също взема добро възнаграждение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Кърлежът

    Калинките са напитили яко държавата и смучат по всички възможни начини!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *