Игуменът на Църногорския манастир Никанор напуска Българската православна църква, не признава избора на патриарх

Минути след като днес стана известно името на новия патриарх Даниил, игуменът на Църногорския манастир „Св.св. безсребреници Козма и Дамян“ в брезнишкото село Гигинци Никанор написа в профила си във Фейсбук, че напуска Българската православна църква.

„Като по учебник на КГБ! Патриарх Даниил Български, да ви е честит! Моят патриарх от днес се казва Вартоломей Ι. Утре си подавам заявлението, че напускам БПЦ!“, написа архимандрит Никанор.

Преди дни той заяви в национален ефир, че неговият личен фаворит е Русенският митрополит Наум, но от гледна точка на интереса на църквата Григорий ще примирява и обединява. Той ще успее и да балансира двете крила в Българската православна църква – патриотичното и проруското.

Веднага постът му бе засипан с коментари:

Milen Kamarev: „Никанорка, най-накрая свали маската си… викаш, директно при агента на ЦРУ отиваш?! Отначало си беше крайно ясно, че си разколник и служител на икуменизма… Бог да те прощава!”;

Doko Yumerov: „Как си, брокерче Мишков? Не можа да ви стане схемата и да участваш в далаверите, както ги обичаш от едно време! Сега ти предстоят времена на покаяние и молитви! Далаверите в БПЦ и отклоняването на пари от ремонти и последващото им потулване приключи!”;

Мариан Павлов: „Кремъл победи за пореден път, тежко ни и горко ни с Даниил…“;

Христина Петрова: „Защо е тази открита злоба от духовно лице? Грозно!“…  

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *