Идва ли краят на студа

През нощта срещу понеделник над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. По-значителна облачност ще има главно над Югоизточна България, където все още е възможно да превалява слаб сняг.
В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между минус 11 и минус 6 градуса, в София – около минус 11 градуса.

В понеделник времето ще е предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад – слаб, в Дунавската равнина до умерен. В Югоизточна България все още ще бъде от север до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса, в София – около 2 градуса.
Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър, по северното крайбрежие от северозапад, по южното от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 3 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен източен вятър, който към края на деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максимална температура на височина 1200 метра – около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Във вторник облачността ще е предимно висока и средна, привечер ще се увеличава и вплътнява. Вятърът от северозапад ще се усили. Температурите ще се повишат още. В сряда от север-североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *