Извънредна ситуация на летище София

Самолет „Eърбъс А321“, летящ от остров Крит за Полша е трябвало да кацне аварийно на летището в София, съобщи в неделя следобед полската радиостанция RMF FM. На борда на самолета са се намирали 180 пътници.

Машината с регистрация SP-HAW излетяла в 8:37 часа българско време от Ираклио. Час по-късно променила маршрута си и се насочила за кацане в София. В 10:01 минути колесарът докоснал пистата на аерогарата, пише Монитор.

Според информацията, с която разполага радиостанцията, в предобедните часове екипажът е предприел аварийно кацане заради технически проблем. На пътниците било обяснено, че става въпрос за пукнато стъкло в пилотската кабина. „Май проблем в кокпита“ – отбеляза се от София в профила си във фейсбук Войтек Цембжински.

В момента всички пътуващи със злополучния полет чакат на летището в българската столица да им изпратят друг самолет, с който да се приберат в Полша. Към 4 следобед от компанията организирали за пътниците храна, но можело да се наложи нощувка в София. Самолетът, който е кацнал аварийно у нас е трябвало веднага след като остави пътниците във Варшава около 12 часа българско време да натовари следващ курс с туристи за Гърция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *