Извънредно! Енергийният министър Теменужка Петкова подаде оставка

Енергийният министър Теменужка Петкова подава оставка. Това съобщи самата тя в кулоарите на парламента. Причината е, че от 20 години се познава със собственика на фирмата, която ЧЕЗ одобри като купувач на активите си у нас. Вчера стана ясно, че управленските органи на ЧЕЗ са одобрили договор за продажбата на активите си у нас на родната кампания „Интеком България“. В медиите изтече информация, че собственик на фирмата е Гинка Върбакова от Пазарджик.

„Морално е в такава ситуация да си подам оставката. Разговарях с премиера Бойко Борисов. Той ще прецени дали да я приеме“, каза Теменужка Петкова.

„Това, че чешката страна е избрала определена компания не означава нищо. Оттук нататък предстои тежката процедура по одобрение на тази сделка от страна на КЗК, Комисията за финансов надзор и КЕВР. Разбира се, ДАНС е в правото си и трябва да бъде направена пълна проверка във връзка с компания, във връзка с всички тези възможности тази компания да осъществява своята дейност съобразно националното законодателство, съобразно изискванията за сигурност, тъй като тук въпрос за стратегическа инфраструктура, за енергийна сигурност“, каза Петкова.

На въпрос познава ли се със собствениците на „Интерком България“, тя отговори, че се познават от 20 години, но не е тяхна кума.

Петкова смята, че за да няма съмнения по отношение на сделката, коментари и да се намесва името на премиера, редно е тя да подаде оставка. Затова министърът е разговаряла с Борисов и е решила да депозира своята оставка, а той трябва да реши какво да прави.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *