Извънредно! Петима загинаха при тежка катастрофа с автобус в Унгария! Вътре имало и българи

Петима души са загинали, а 12 са ранени при пътно-транспортно произшествие днес на територията на Унгария, близо до границата с Румъния при ГКПП Нъдлак, съобщава ТАСС, цитирана от Блиц.

16 превозни средства са катастрофирали в условия на гъста мъгла, сред които регистриран в Румъния автобус на компания „Евролайнс“, пътуващ от Хамбург към Букурещ. Според предварителна информация, мнозинството от пътниците в румънския автобус са български граждани, но се очакват допълнителни данни, съобщи румънският държавен секретар от министерството на вътрешните работи Раед Арафат.

Катастрофата е станала заради два микробуса, които били спрели без сигнализация в дясната лента в условията на гъста мъгла. Министерството на външните работи на Румъния съобщи, че сред загиналите има един румънски гражданин, а други шестима румънци са ранени.

Мениджърът на Окръжната служба за спешна помощ в румънския град Арад, близо до границата с Унгария, д-р Равека Никоара посочи, че според информацията от унгарските им колеги всички пътници на румънския автобус са невредими. Според информацията в автобуса са пътували 25 румънски граждани.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *