Извънредно! Пътнически самолет се разби в Швейцария, не казват колко са жертвите

Самолет „Юнкерс-52“ (Ju-52) е катастрофирал в Швейцарските Алпи, предаде Reuters.

Към момента няма много официална информация какво точно се е случило, но има официално потвърждение на инцидента от авиокомпания JU-AIR. В съобщението си тя казва, че на машината може да превозва 17 пасажери и двама пилоти, но не е ясно колко души е имало на точно този самолет.

„Имаме тъжното задължение да обявим, че един от нашите самолети Ju-52 е претърпял злополука днес.В момента нямаме повече информация“, заяви авиокомпанията на своя уебсайт. Швейцарската полиция каза в профила си в Twitter, че пет хеликоптера и голяма спасителна мисия са били изпратени на мястото на инцидента, който се е случил в западната част на планината Пиз Сегнас в кантона Граубюнден. Въздушното пространство над мястото на катастрофата, което се намира на 2 450 метра над морското равнище, е затворено от Федералната служба за гражданска авиация на Швейцария. Местният вестник „Блик“ съобщи, че няма оцелели след катастрофата.

По-рано в събота в Швейцария катастрофира още един малък самолет, като четиримата пътници на борда са загинали. Става въпрос за двама възрастни – мъж и жена, и две деца.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *