Излязоха пикантни подробности около измамата на изпит за полицай! Дъщерите на известен автотърговец забъркали кашата, измъкване няма

Две сестри кюстендилки направиха опит да измамят квесторите в Центъра за специализирана подготовка на полицаи в Пазарджик. Анита Миленкова, която е на 20 години, се явила на мястото на сестра си, 24-г. Надя, която искала да започне работа в Гранична полиция. Това се превърна и в най-коментираната тема в Кюстендил. Семейството на двете момичета се занимава с внос на коли.

„Чух за случая, не познавам двете сестри, те обаче ще имат сериозни последствия. При нас в момента тече изпитна сесия. Много кюстендилци искат да учат в Пазарджик. Сега по-голямата със сигурност ще бъде съдена заради това, че е предоставила документа си за самоличност, а по-малката заради опит за измама“, коментира кюстендилец, наскоро приключил обучението си в центъра в Пазарджик. „Учуден съм, че те дори не са близначки, а едната е по-голяма от другата, как са посмели? Абе много находчиви, ама не в добрия смисъл на думата“, добавя кюстендилецът.

Едно денонощие в ареста на РУ на МВР – Пазарджик е останала Анита, която се е явила на изпита по английски език вместо сестра си с нейната лична карта в Центъра за специализирана подготовка на полицаи в Пазарджик, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Любопитна подробност е, че Надя е завършила Езикова гимназия „Доктор Петър Берон” в Кюстендил със специалност английски и немски език и въпреки това се е усъмнила в познанията си. После продължила обучението си в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Сега тя приключва с мераците си да работи в Гранична полиция. Според вътрешните правила на центъра тя няма право повече да кандидатства, коментираха от ведомството.
Анита също е учила в Езиковата гимназия. Срещу нея предстои да бъде повдигнато обвинение за опит да си служи с чужди лични документи и ще отговаря пред правосъдието.
Трикът на двете сестри е засечен при провеждане на приемен изпит миналата седмица. 20-годишната девойка, разчитайки на силната си прилика с 3 години по-голямата си сестра, решила да я замести на изпита, тъй като имала по-сериозни познания по английски. Оценката била важна, тъй като по-голямата сестра се обучавала за работа в Гранична полиция, където добрата подготовка по чужди езици е сред основните изисквания.

Залата била пълна с кандидат-полицаи, но въпреки това квесторите забелязали, че има нещо нередно. Повикан бил директорът на учебното заведение комисар Стоян Зайков. Той поканил Анита в кабинета си на разговор, при който тя си признала за опита за измама. Разказала, че със сестра й замислили размяната, след като прочели в интернет как студенти или кандидатстващи за висши училища успяват по същата схема да вземат изпити.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *