Шокирана, че родила близнаци 38-г. санданчанка избяга от отделението

38-годишна жена роди близнаци – момче и момиче, в санданската болница и ден след раждането избяга от отделението. Деси, която е санданчанка, но e омъжена в село Микрево, община Струмяни, часове преди да роди разбрала, че бебетата са две. Според запознати тя била много изненадана. Оказало се, че не е посещавала женска консултация през целия период на бременността си. Двете близначета са родени нормално, момченцето се родило 2.700 кг, а момиченцето 2.400 кг. Мама Деси има и други 8 деца, две от тях са семейни.

В петък следобед родилката излязла от отделението, като преди това казала на друга майка, която била в същата стая, че ще дойде в понеделник направо да си прибере у дома бебетата. Тъй като майката, която е от ромски произход, не е уведомила никой от медиците в отделение, не се знае дали въобще ще се върне, за да си вземи отрочетата.

Акушерката, която била на смяна, след като разбрала, че родилката е избягала уведомила в полицията, както и отдела за  Закрила на детето в община Струмяни. 

Бебетата в момента се отглеждат в отделението по неонатология в санданската болница и са в добро състояние.

ХРИСТО МАРИНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Деси

    Все ромки!Народила 10 деца и не може да ги гледа..само помощи да взимат.Правят деца и ги изоставят..НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *