Изненада за абонати и добри стопани готви ВиК – Благоевград за 60-ия си юбилей

Информационна кампания с мотото „Водата е безценна, ние имаме отговорността да я доставим до всеки дом“ е част от празничните прояви за юбилейните 60 години на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. Идеята на ръководството е да се сподели работата и отговорността на дружеството към доставяне на услуги по водоподаване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води, и това като част от споделената отговорност на всички ни – за отношение към водата и разумното й ползване.

На колко години е водата и как водата стига до дома ни – по тези теми пък творят децата. Техните творби – рисунки, макети, стихове, ще видим на 22 март. Тогава е големият празник, Световният ден на водата, професионален празник, 60-годишен юбилей на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. Бъдещи еколози и инженери, всички студенти пък имат специална покана да пишат за „Пътя на водата“. Най-добрите по темата ще имат шанса да получат практически опит като стажанти във ВиК, анонсира управителят на дружеството инж. Росица Димитрова.

В Деня на водата, навръх празника на ВиК – Благоевград 22 март, късметлиите сред всички нас, абонати на ВиК, също ще очакват приятни изненади.

За юбилея на дружеството стимули ще има и за най-добър стопанин, като състезанието ще бъде между регионалните поделения на ВиК. Със закачливото мото „Надгрижване“ се търсят най-грижливо стопанисвани и поддържани ВиК съоръжения на територията на дружеството.

А знаете ли, че преди 60 години малък екип водопроводчици започват работа по хигиена на селските водопроводи, инвентаризация и саниране? Така е създадено дружеството „Водоснабдяване и канализация”. Днес десет пъти по-голям екип има стократно по-голяма отговорност. Да доставя безценната течност с най-добро качество до всеки дом и с отговорност към природата да поддържа съоръженията по отвеждане и пречистване на отпадъчните води. Това ще бъде в основата за създаване на Музей на ВиК, анонсират още от водоснабдителното дружество.

До края на годината съпътстващите големия празник прояви в дружеството са курбан за здраве и пикник сред природата, тиймбилдинг за работещите в дружеството, отговорността към оперативната работа за нови инвестиции за подобряване качеството на услугите от ВиК и надеждата за по-малко аварии през юбилейната 2017 година.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *