Изоставен съпруг насилник уби Катя на улицата

На 1 септември 2017 г. женски писъци огласят улица в Пещера. 41-годишната Катя Генова издъхва в локва кръв, намушкана над 10 пъти с нож от съпруга си.
Името на Катя, заедно с тези на още 22 жени, бяха прожектирани върху фасадата на Народното събрание от Българския хелзинкски комитет. Акцията бе по повод дебатите в обществото за Истанбулската конвенция., пише Дир.бг. 

Катя и Георги имали 20-годишен брак и две дъщери. Живеели в Пазарджик. 41-годишната жена обаче била подложена на постоянен тормоз от съпруга си. 44-годишният Георги често вдигал ръка на Катя и в началото на август м.г. тя не издържала, взела си багажа и се преместила при родителите си в Пещера.Изоставеният съпруг, който работел в частна охранителна фирма, обаче не оставил жена си на мира. Георги бил болезнено ревнив. Той знаел ежедневния график на Катя, която работела в голям магазин в Пазарджик и пътувала всеки ден, и я следял.На 31 август мъжът причакал Катя на връщане от работа и я помолил да се върне в семейния дом. Жената обаче отказала. Поискала тримесечен срок, за да си помисли, но била категорична, че Георги трябва да спре да я следи и притеснява.

На следващата вечер обаче 44-годишният мъж отново бил на улицата в Пещера, където Катя слизала от автобуса. Между съпрузите избухнал спор. Георги се нахвърлил с юмруци върху съпругата си, след което извадил нож и започнал да я мушка по цялото тяло.

Писъците на Катя огласили улицата, а няколко минувачи станали свидетели на случилото се, но никой не събрал смелост да се намеси. Катя паднала на улицата, а Георги спокойно се качил на колата си и избягал.

41-годишната жена издъхна в линейката на път за болницата в Пещера, а мъжът й бе обявен за общодържавно издирване. Три дни по-късно Георги Генов бе открит и задържан във вилата на родителите си край язовир Тополница.

При определяне на мярката му за неотклонение мъжът отговори на въпросите на съдията защо е извършил убийството с лаконичното: „Нямам думи, не знам какво да кажа”. Още след ареста му обаче стана ясно, че пред разследващите убиецът е направил пълни самопризнания. Магистратите го оставиха зад решетките. Оттогава Георги е в ареста.

loading...


Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 15 до 20 години „лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *