Изправят на съд изверг, опитал да изнасили дете в с. Баня

Изправят на подсъдимата скамейка мъжа, направил опит да изнасили 9-годишно момиче в разложкото село Баня. Срещу 37-годишния Иван Минков от с. Елешница Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвинение за опит за изнасилване на малолетно момиче, като деянието е извършено умишлено чрез употреба на сила. Обвинителният акт вече е внесен в Районен съд – Разлог и се чака насрочване на първото заседание.

Припомняме, че Иван Минков бе задържан на 14 юни тази година, след като бабата на 9-годишното момиче разказа пред репортер на вестник „Струма“ за зверското посегателство над внучето й, извършено предната вечер, и медията ни незабавно алармира полицията за това. Предприети бяха светкавични действия по разкриване на извършителя и установяване на самоличността му. Благодарение на предоставените записи от камерата на магазина, където обвиняемият и жертвата се засекли минути преди посегателството, показанията на собствениците на търговския обект и бабата на детето Минков беше установен и задържан още същия ден. По искане на прокуратурата съдът му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Магистратите не приеха доводите на защитата за невменяемост на подсъдимия, а по време на заседанието не бяха представени документи или експертизи, доказващи психическото състояние на Минков, респективно твърденията на защитата.

Инцидентът е от 13 юни тази година, Минков и детето се засекли в хранителен магазин на улица „Баненска буна“ в Баня. Още там обвиняемият заговорил детето, като го попитал съвсем безобидно на пръв поглед на колко години е и го погалил по главата. От магазина Минков си купил само шампоан и напуснал обекта. Причакал момиченцето при последните къщи на селото, където го хванал, запушил устата му и го завлякъл под моста на река Глазне. Там го съборил на земята и започнал да го събува. Изплашено, детето се разпищяло и ударило нападателя си в главата с бутилка бира, която било купило от магазина за дядо си. В същото време семейството на момичето, което го чакало пред дома им, чули писъците и се втурнали натам, съседи също се притекли на помощ, но насилникът успял да избяга.

От случая детето беше в силен шок, а бабата се осмели да разкаже за случилото се от страх от ново посегателство срещу внучката й или друго дете.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *