Имоти за близо 1 млн. лв. в Коларово и Самуилово губи най-големият търговец на цитруси в Югозапада Г. Вецев

Ниви, къщи, хладилна база и складове за 980 000 лв. в петричките села Коларово и Самуилово, собственост на най-големия производител и търговец на цитрусови плодове в Югозапада Георги Димитров Вецев и свързани с него лица, изнесе на пазара на имоти частен съдебен изпълнител. Продажбата е за удовлетворяване вземането на пловдивска финансова институция.

8-те описани имота в различни комбинации са собственост на длъжниците ЕТ „Георги Вецев-Г”, Цветанка Вецева, „Ади 23” ЕООД /на Добринка Нашкова/, „Пармас” ЕООД, Георги Нашков и Георги Вецев – всичките от с. Коларово или с регистрация в селото, плюс Георги Андонов Цилев от гр. Петрич.

Най-скъпият от тях е парцел от 14 дка в с. Коларово с изградена в него Хладилна база и склад за плодове и зеленчуци с административно-битова част, оценени на 677 040 лв. Има още терен от близо 4 дка с оценка 50 824 лв., двуетажна къща в Самуилово с начална цена за наддаване от 121 600 лв., друга двуетажна къща със склад и хладилник в Коларово и цена от 88 400 лв. и т.н. Специално къщите, в едната от които има открит плувен басейн, са на Георги и Цветанка Вецеви.

Повечето от имотите са ипотекирани в Първа инвестиционна банка, а върху всички е наложена възбрана за продажба миналата година.

Г. Вецев е роден през 1953 г. в Коларово, а името му се появи в списъка на агентите на ДС като длъжник на банка „Биохим” с повече от 1 млн. неденоминирани лв. в качеството му на съдружник в криминално приватизираната „Агроюг 94”. Комисията по досиетата го обяви за един от най-младите вербувани – бил едва на 23 г., когато приел да сътрудничи на органите под псевдонима „агент Петров”. Преди 9 г. зет му Григор Илиев-Гришата, също търговец на плодове, бе арестуван в Сливен, след като стана ясно, че наел столични мутри да отвлекат румънски тир с цигари и да му го докарат на село.

БОРЯНА ЦОНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *