Интернет доставчик си намери майстора! Баба Олга не видяла дребния шрифт, издейства 3000 лв. глоба на „Близу”

Възрастната кюстендилка Олга Миткова Кръстева изкара 3 хиляди лева глоба на най-големия интернет доставчик в Кюстендилско заради дребни букви в договора й. Жената сезирала Комисията за регулиране на съобщенията за некоретни практики на фирма „Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД, с които тя подписала договор за цифрова и кабелна телевизия.

Пенсионерката Олга Кръстева трябвало да преподпише договор с телевизионния си доставчик на 6 август 2015 година, тъй като през месеца предишният й изтичал. „Като отидох там, момичетата ми обясниха, че трябва да подпиша нов договор, и аз подписах. Исках да си гледам сериала, а те ми казаха, че ако не подпиша, ще ми спрат кабелната”, разказа възрастната жена.

Оказало се, че в договора й освен кабелна има и цифрова телевизия и интернет, а таксата й след първите три месеца „скача” от 10 лв. на 30 лв. Бабата, която не само не ползвала интернет, но и нямала устройство за приемане, обаче се амбицирала и написала жалба до Комисията за регулиране на съобщенията, откъдето се задействали и направили проверка в офиса на фирмата. Установили, че условието, според което таксата от 10 лв. е за първите три месеца от договора, който иначе е със срок на действие 24 месеца, е написано с толкова дребен шрифт, че и човек с нормално зрение трудно може да го разчете. Сред проверката от комисията съставили и наказателно постановление на „Близу” с глоба от 3000 лева заради некоректната практика, която от оператора веднага обжалвали в съда.

„Аз не съм единствената, като мен са много баби и дядовци в Кюстендил. Там имаше едни много млади момичета и така ти обясняват, а после като идеш да плащаш, да се хванеш за главата”, казва баба Олга Кръстева и допълва, че вече ще праща децата си да подписват такива договори, за да няма гафове.

„Две години чакам да кажат права ли съм, или не, сега казаха, че съм права”, обяснява възрастната жена и допълва, че след случката децата й купили модерен телевизор, на който гледа без кабелна.

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *