Интернет форумите завряха! Заради игрището на ексфутболиста Ив. Андонов ли трасето на АМ „Струма“ „гази“ през археологическата находка“!

Интернет форумите завряха през последните дни заради скандала с очакваното заравяне на археологическите разкопки, през които минава трасето на АМ „Струма“ в района на село Покровник. Първоначално обсъжданият вариант за трасето на магистралата минавал през частното игрище на легендата от САЩ 94, благоевградския футболист Ивайло Андонов. Затова повечето коментари свързват промяната на трасето през археологическия обект с братовчеда на футболната звезда, бизнесмена Йордан Андонов, който по това време бе депутат от ГЕРБ.
Факт е, че точно в района на разкопките трасето на АМ „Струма“ прави голям завой, вместо да мине по права линия. Преди няколко месеца ексфутболният национал коментира по същия въпрос, че няма идея за причините за промяна на трасето и го отдава на чист късмет. „Това са обекти от национално значение и никой не се занимава с теб при определяне на трасето, ако се беше случило, щеше да е сеир за другите и драма за мен“, откровен бе тогава Ив. Андонов.
Противниците на варианта трасето да минава през разкопките обаче продължават да твърдят, че дилемата къде да минава трасето на АМ „Струма“ – през игрището или през античното селище, е решение в полза на ексдепутатския братовчед.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *