ИНТРИГАТА НЕ СВЪРШВА! Битката за ОбС председател в Гърмен ПРОДЪЛЖАВА с нов играч

Трети кандидат се пуска днес в битката за нов председател на ОбС в Гърмен, изборът е насрочен за 17.30 ч. и това ще е вторият опит да бъде избран приемник за овакантения пост от Екатерина Татанова от ПП ГЕРБ. Преди дни, когато тя подаде оставка и съветниците я приеха, бе направен опит да се избере нов председател измежду двама претенденти – рибновеца и общински лидер на ДПС Мустафа Геров и дебренеца Исмет Узунов от Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен, издигнало настоящата кметица Минка Капитанова.

При гласуването обаче се стигна до патова ситуация, защото нито един от двамата не успя да събере необходимата подкрепа. От общо 17 общински съветници гласуваха само 12, групата на ГЕРБ бойкотира вота. 6-има души подкрепиха кандидатурата на Исмет Узунов, а кандидатът на ДПС Мустафа Геров получи само три гласа. Три от бюлетините бяха невалидни.

При вариант ситуацията да се повтори и при днешната сесия, в дните преди заседанието е имало политически совалки за намиране на трети кандидат, който да е приемлив за доминиращите групи в ОбС. Според хора от местния парламент новият претендент ще е от „Движение 21“ на Татяна Дончева, което успя да вкара на последните местни избори в Гърмен трима общински съветници. Това бил залогът кандидатурата да бъде подкрепена и от четиримата съветници от ГЕРБ, които на миналата сесия не подкрепиха нито един от двамата мераклии за поста.

Кметицата Минка Капитанова държи на съселянина си Узунов, но той не се ползва с доверието нито на ГЕРБ, нито на петимата от ДПС, което практически обрича избора му на неуспех.

Вестник „Струма“ научи, че най-вероятната кандидатура от „Движение 21” ще бъде отново на дебренец – Фазли Ролев.

КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *