Италианец загуби родителите си заради коронавирус в 1 ден, забраняват му да се сбогува

82-годишната Севера Белоти и 86-годишният Луиджи Карара от град Бергамо починаха от коронавирус в един и същи ден, в рамките на два часа. Двамата съпрузи са женени от 62 г. и са родом от Албино, до Бергамо, където е едно от основните огнища на епидемията в Италия.

„Те умряха сами с този вирус и аз не можах дори да се сбогувам с тях”, разказа синът им Лука пред в.“Кориере дела сера”. „Вярно е, че бяха възрастни, но им нямаше нищо. Баща ми на неговата възраст не знаеше какво е доктор. Истината е, че това не е един банален грип – влезеш ли в болница, излизаш жив или мъртъв”, казва Лука.

Според него еволюцията на заболяването на родителите му била подобна на тази като при стотиците други починали италианци. „Изкараха осем дни с по 39 градуса температура. През уикенда и двамата се влошиха и първо татко, а после и мама, бяха приети в болницата на Бергамо. В болницата е ужас – вече не знаят къде да слагат пациентите. Но от друга страна, какво могат да направят?”, казва Лука. Най-голямата болка за Лука е, че той не могъл да се сбогува с тях. „Най-близките ти остават сами, а ти не можеш дори да се сбогуваш, да ги прегърнеш, да ги утешиш. Баща ми нямаше никакво заболяване. Повече не можах да ги видя. Труповете им бяха откарани на гробището и знам, че ще ги кремират след дни, защото има твърде много трупове”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *