И в неделя преди обяд ще има слънце, после пак валежи и гръмотевици

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. В неделя преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, за София – около 24 градуса. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месец май.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайнивалежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 18 градуса, на 2000 м – около 12 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са в интервал между 21 до 24 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *