Какви са ползите от липсата на секс?

Хората се вглъбяват във връзките, любовта, търсенето на партньор, още повече на идеалния партньор, а така често забравят себе си. Да си сам в определен етап от живота си всъщност не е толкова лошо. Да останеш необвързан за известно време е дори по-полезно, отколкото очаквате.

Когато останеш сам, оставаш и без секс. Това е голямата тревога на много хора. Всъщност, да останеш за известно време на сухо има своите ползи. Не ви се вярва? Вижте защо това е така!

Сухият период дава възможност да оправите сексуалното си здраве

Когато имате партньор и постоянно правите секс, рядко се сещате да се преглеждате за полово предавани болести. Моногамната връзка предполага доверие в партньора и посещенията при лекар във връзка с профилактичните прегледи за някои болести, предавани по полов път се случват само ако се появят някакви симптоми.

Хубавото е, че когато не правите секс известно време, можете да обърнете малко повече внимание на сексуалното си здраве. Отидете и се прегледайте на спокойствие – нещо, което сте отлагали дълго време и което е важно за здравето.

Няма да се притеснявате от нежелана бременност за известно време

Нежеланата бременност често е първата причина, поради която хората използват контрацептиви – повече дори заради опасността от полово предавани болести.

Когато останете сами за някакъв период и не правите секс, можете да спрете да се тревожите за нежеланата бременност. Можете да си отдъхнете и да се порадвате на живота си на необвързана. Правете нещата, които сте отлагали. Върнете се към хобитата си. Починете си от срещи, терзания какво да облечете и как изглеждате.

Можете да си угаждате колкото си искате

Знаем, че сексът има редица ползи за здравето. Той намалява стреса, кръвното налягане, балансира хормоните и стимулира секрецията на серотонин в кръвта, който ни прави щастливи.

Ето защо можете да го правите и по вашия начин. Никой не би могъл да ви даде тази наслада, която вие самите можете. Затова мастурбирайте! Това ще ви е полезно, пък и ще си доставите най-голямото удоволствие. Все пак никой не познава тялото ви така, както вие самите.

Освен с мастурбирането можете да си угаждате и с различни любими занимания, за които не сте имали време преди. Карайте колело, излизайте на разходки с приятели, катерете планини, спортувайте – всички тези активности ще ви донесат същите ползи като секса и ще подобрят здравословното ви състояние.

Когато не сте обвързани ще имате повече време за приятелите си, на които не сте обръщали внимание от дълго време.

Изследванията показват, че тези, които са заобиколени от много приятели и се радват на тяхното внимание и обич, имат по-голяма средна продължителност на живота. Звучи обещаващо, нали?

Когато сте във връзка отпускането в поддръжката на външния вид може да ви коства неодобрението на партньора. Винаги трябва да сте щателно обезкосмена, с прическа, добре облечена, за да събуждате неговото внимание.

Но когато нямате партньор можете да си бръснете краката и да епилирате триъгълника си когато поискате. Никой няма да знае дали сте изрядна в това отношение. Това ще си е вашата малка тайна. Ще се отървете от това досадно задължение за известно време и това е страхотно!

Липсата на секс ще повиши сексуалния ви апетит

Когато правите секс редовно, някак свиквате с него, особено ако го правите с постоянен партньор. С времето свиквате с всяко негово движение. Изненади рядко се случват. И това е хубаво и нормално едновременно. Няма нищо лошо. Но когато останете известно време на сухо, започвате да цените секса много повече от преди. Това също е хубаво и полезно!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *