Да, вкусът на авокадото е невероятен. Но ще бъдете приятно изненадани от това какво може да направи за сърцето, ума и кожата ви.
Авокадото наистина е една от малките чудотворни храни на природата, на която е добре да се наслаждаваме няколко пъти седмично. От добавянето му към любимите си смутита или приготвянето на вкусно гуакамоле, опциите са безкрайни.
Вашият холестерол се подобрява Макар че авокадото може да е придобило лоша репутация, че е с високо съдържание на калории и мазнини – половината съдържа 113 калории и 10 грама мазнини – те най-вече ви дават мононенаситени мазнини, които са здравословни в умерени количества. Добрата мазнина повишава нивата на добрия HDL холестерол, като същевременно намалява лошия LDL холестерол. Имате по-добро храносмилане Половината авокадо съдържа малко под 5 грама диетични фибри (в зависимост от размера). Добавянето на авокадо към ежедневния ви хранителен режим може да помогне за предотвратяване на запек и поддържане на здравословно храносмилане. Друго предимство на този плод с високо съдържание на фибри е, че ще се чувствате сити по-дълго. Като добавите резенчета авокадо към препечен хляб, сандвич или салата, можете да останете сити до три часа.
Получавате защита от болести и инфекции
Авокадото е чудесен източник на витамини от група В, които помагат за предотвратяване на заболявания и инфекции. Те също така са заредени с витамини С и Е, плюс естествени растителни химикали, които могат да помогнат за предотвратяване на рак. Тъй като те са с високо съдържание на антиоксидантни фитохимикали (като лутеин и зеаксантин), авокадото може да помогне за предотвратяване на катаракта и дегенерация на макулата.
Ще спите по-добре Авокадото не само има страхотен вкус, но също така е заредено с магнезий (19,5 милиграма за половината от авокадо), който експертите смятат за антистресово хранително вещество.
Ще имате естествен блясък Светещата кожа, ярки очи и лъскава коса са допълнителни предимства от яденето на тази невероятна супер храна. Това се дължи на неговите мастноразтворими витамини и мононенаситени мазнини.