Как бързо да успокоим зъбобол с прости методи

Всеки поне веднъж в живота си го е боляло зъб и знае много добре, че това състояние е просто ужасно. А какво правим когато имаме зъбобол? Разбира се, отиваме на зъболекар!
Но ако неприятностите ви хванат, да речем, през нощта или просто няма начин веднага да отидете на стоматолог, тогава прибягваме до народната медицина.
Предлагаме ви да се запознаете с прости методи, които ще ви облекчат страданието.

Йодно-физиологичен разтвор
Разтворете чаена лъжичка сол и няколко капки йод в чаша топла вода (можете да добавите и щипка сода). Разбъркайте старателно и изплакнете с този разтвор устата. Болката трябва да отшуми.

Чесън, лук, сол
Настържете или изсипете няколко скилидки чесън и четвърт малка глава лук в блендер, смесете ги със сол, докато се получи каша. Сместа се нанася върху болния зъб, покрит с парче памук отгоре.

Валериан
Тинктурата на валериана върши добра работа за облекчаване на зъбобол. Намокрете малък памучен тампон в тинктура и прикрепете към болния зъб. Валерианът може да бъде заменен с камфор алкохол.

Лед
Трябва да изпразнете формите за лед. Изсипете кубчета лед върху кърпа и прикрепете към бузата.

Масаж
Натискането на кухина над горната устна ще помогне на зъбобола да отшуми. Освен това може да облекчи страданието с масаж на ръцете. Намерете на дланта си мястото, където костите на показалеца и палеца се срещат и масажирайте с кръгови движения в продължение на 5-7 минути.
Масажът трябва да се прави на ръката, която е противоположна на болния зъб (зъбът боли отдясно, масажирайте лявата ръка и обратно).

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *