Как да запазите хранителните продукти свежи за по-дълго?

За да се храним пълноценно и здравословно, не е нужно само да купуваме полезни продукти. Важно е и те да са достатъчно пресни, по възможност сезонни. Чудите се къде да ги намерите? В Kaufland ще откриете богат асортимент от продукти, преминали през строг контрол за качество. Нужно е обаче,  след като сте закупили свежи продукти, да ги запазите в тази им форма за максимално дълго време, за да се радвате на полезно и здравословно меню всеки ден. Как да изпълните тази мисия, ще разберете в следващите редове.

Съхранение на големи количества месо

Ако сте от хората, които обичат да пазаруват седмично или дори на месечна база, вероятно у вас обикновено се съхранява огромно количество месо в хладилника. Това обаче не е най-добрата практика, която можете да приложите. Първо, важно е да купувате 100% прясно месо, защото то така или иначе ще стои дълго време при вас, докато го сготвите. И второ, по-добрият вариант е да го съхранявате не в хладилника, а във фризера.

Грижа за зеленолистните зеленчуци

Вероятно се чудите защо в ресторантите и когато отидете на гости, зелените салати са винаги свежи. У вас обаче листата им бързо почерняват, а понякога дори и плесенясват на втория ден. Причината е в начина на съхранение. Грешният подход е да държите зеленолистните зеленчуци в плик. Правилният е да използвате за целта обикновена хартия! Така те ще останат свежи за много по-дълго време.

Някои плодове са несъвместими за общо съхранение

Знаете ли, например, че повечето родни български плодове не бива да се държат на едно място с бананите? Ако го правите, то тогава и едните, и другите бързо ще се развалят. Важно е да отделяте бананите от фруктиерата с ябълки, круши, череши и сливи. За да запазите бананите свежи за по-дълго време, можете да използвате и друг трик – увивайте дръжките им в прозрачно фолио.

Дръжте пресните подправки във вода

Нужно е една чаша вода на стайна температура, а за по-голямо количество – буркан – и нищо повече, за да запазите ароматите и вкуса на продукти като зелен лук, босилек, магданоз, копър, див чесън и така нататък.

Запазете авокадото за по-дълго време свежо с един прост трик

За целта просто намерете съд, който може да се затваря херметически. Но не оставяйте в него авокадото самотно. Така то ще се развали бързо. Вместо това, добавете му другарче и то не какво да е, а една глава обелен лук.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *