Как да започнем интелигентен разговор

В епохата на Twitter и селфитата понякога хората не знаят как да започнат интелигентен разговор. Сега ще ви представим няколко теми, за да може все пак да направите това. 

А не ви ли се струва, че интелигентните разговори в наше време все повече и все повече се превръщат в изчезващо изкуство? Всичко, което се обсъжда днес от хората, е само техният живот и техните проблеми. И така, как да започнем интелигентен разговор и за какво въобще да си говорим?

Съществуването на извънземни

Всички обичат тази тема. Всичките филми, посветени на този въпрос, имат бясна популярност. Изяснете от събеседника си, какво той мисли – наистина ли съществуват извънземни? Изложете също вашето мнение, вие трябва да представите разсъждения и аргументи, защо мислите по този начин и така нататък.

Отвличане от извънземни

Макар и тези проблематики да си приличат една с друга, те не са едни и същи. Има хора, които твърдя, че са били отвличани от извънземни. И, честно казано, разказите им звучат доста убедително. Може би, вие трябва предварително да прелистите Google, преди да засягате темата. Но ако сте подготвен, тя може да се окаже доста привлекателна. 

Политическите партии

Да, не е тайна, че всички предпочитат да избягват разговорите за политиката в обкръжението на непознати. Но всъщност хората никога няма да могат да избягат от тях. Тези злободневни теми са неизчерпаеми. Те влизат в дома ни чрез телевизора, всеки човек, малко или много, се прави, че разбира от тях. Също така, всички, които участват в социалните мрежи, знаят, че хората обичат да обсъждат политически идеологии на всеки ъгъл. 

За да се проведе интелигентен разговор за политиката обаче, двамата души трябва да са обективни и толерантни, особено ако те не са съгласни един с други. Може да се окаже доста поучително и полезно да се говори на тази тема.

Типовете личности

Сред нас съществуват екстроверти и интроверти, но също има и други варианти. Има хора, които са съвкупност и от двата типа едновременно. Тази тема винаги е интересна за обсъждане. 

Обсъждане на дребните неща

Мнозина харесват да слушат хората, които знаят голям брой дребни, но интересни дреболии. Това наистина е интересно, когато със събеседника си разменяте различни информации. Дори има специализирана литература, която може да ви подготви за този тип разговори. 

Задгробен живот

Този интелигентен разговори може да бъде доста увлекателен или да се окаже крайно неудачен – всичко зависи от това, с кой вие ще го водите. Във всеки случай от това може да излезе отлична дискусия, особено ако и двамата души искат да се запознаят с възгледите на другия по този въпрос. 

Прераждане

Да, за християнските страни този въпрос е спорен и предизвиква недоверие. Но, ако и двамата не сте предубедени и обичате да изследвате различни тайни, тогава от това ще се получи доста интересна интелектуална беседа. Може би често си спомняте неща от миналия живот. Или, може би, вие просто се интересувате в коя човешка епоха би било най-интересно да се живее. Има много разнообразни начини за воденето на този разговор. 

Историята

Тя може да стане доста сложна тема за мнозина. Но за онези, които я обичат, това е безкраен простор за обсъждане. Хората обичат да слушат за това и да гледат предавания, както и филми. Вероятно, вие познавате запален любител на историята. Помолете го да разкаже нещо, което е прочел. Вие може да превърнете това в интелектуален разговор, говорейки за световните войни, революциите и така нататък. 

Всъщност може безкрайно много да се говори за историята. Това е доказано от практиката. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *