Как да оцелее връзката ви, ако живеете при родителите МУ?

В почти всяка романтична комедия, когато двойките са влюбени и сигурни в чувствата си, идва момент, когато мъжът пренася своята любима през прага на новия им общ дом. Да, ама не! В реалността често можете да видите жена да внася кашони през прага на своята свекърва. Причините за това може да са стотици, но не е задължително съвместното съжителство с родителите на половинката да се превръща в кошмар.

Както при всички неща, колкото по-добро планиране и комуникация има, толкова по-добре. Ето няколко идеи как да не загубите нито разсъдъка, нито връзката си.

1. Имайте ясна представа колко дълго ще живеете заедно

Когато знаете, че има ограничение във времето, това ще ви помогне да избирате битките си по-разумно. Например, ако не издържате на начина, по който свекърва ви готви всичко със запръжка, тогава може да намерите някаква тиха и кротка опция, вместо да се оплаквате на партньора.

2. Изяснете границите

Всички двойки се нуждаят от поверителност и ако знаете, че ще имате стая, която ще е неприкосновена, тя може да се превърне във ваше убежище. Освен това, е хубаво да помислите за всички аспекти на съжителството, които могат да се окажат проблемни, и да поставите граници – кой кога да пазарува, как да се делят сметките и т.н.

3. Наблюдавайте и помагайте, когато можете

Повечето двойки, които живеят с нечии родители, обикновено се опитват да спестят пари за собствено жилище. Вашият начин да отвърнете на гостоприемството е като помогнете в домакинството. Но тъй като възрастните жени си имат рутина, граничеща с обсесивно разстройство, по-добре отделете повече време за наблюдение на навиците на вашата свекърва.

4. Излизайте по-често на срещи

Романтичните излизания са важни в една връзка и стават още по-важни, ако живеете с родители. Не е нужно да харчите много пари, но е необходимо да излизате заедно и да се наслаждавате един на друг като двойка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *