Представяме ви 7 основните продукти за повишаване на хемоглобина.
1. Сок от моркови. Най-голям ефект, ако се пие 3-4 пъти в седмицата чаша. В една чаша сок представляват около 500 грама моркови.
2. Ягоди. Естествено, пресни плодове, без готвенето, ще дадат най-голям резултат.
3. Цвекло. Можете да я как разтривайте на ренде, така и да направи от нея сок от цвекло.
4. Рецептата с мед, орехи и боровинки – чудесно средство за повишаване на ценни протеини в кръвта. Може да се смесва в равни пропорции. По-добре ще се консумират веднага на малки порции, след като е приготвено.
5. Някои билки. Вземете две супени лъжици коприва и листа от къпини, както и по три супени лъжици жълт кантарион и цветове от лайка. Всичко това се смила, разбърква се и, като се поставя в термос, се налива около 700 грама вряла вода. Реално отвара да се пие по чаша три пъти на ден.
6. Чай от шипка с мед – ползи не само за имунитет и общата жизненост, но и за повишаване на хемоглобина.
7. И накрая, включите в диетата си тези полезни храни: елда, ябълки, малини, нар.