Как да поддържаме кожата си според зодията

Според астрологията зодиакалният знак е определящ за някои здравословни проблеми и неразположения. Ето кои са най-добрите грижи за вашата кожа според зодията.

Овен

Силните, но и на моменти трудни Овни са склонни да страдат от кожни обриви и зачервявания. За да облекчите неразположенията върху кожата и тя винаги да бъде добре хидратирана, правете си често домашни маски с пресни сочни плодове и зеленчуци (като праскова, краставица, маска с домат).

Едни от най-добрите съставки за вашата кожа са алое вера, масла от роза, лайка, лавандула и тамян. Шипковото масло е перфектно за кожата на вашето лице.

Телец

Консервативните и трудно поддаващите се на промени Телци са склонни да страдат от сухота и сърбеж на кожата. Опитайте се да избягате от рутината на ежедневните грижи и въведете в употреба най-добрите съставки за вашата кожа.

Опитайте с домашен пилинг за тяло направен от захар и кокосово масло. Едни от най-добрите съставки за вашата кожа са масло от арган, сусамово масло, масло от сладък бадем. Те ще обогатят и подхранят в дълбочина кожата ви.

Близнаци

Близнаците често са склонни към промени и това важи с пълна сила за ежедневните грижи, които полагат за себе си. Тъй като те са склонни да страдат от дихателни алергии е важно да намерят козметика, която има максимално малко съставки, които дразнят гърлото и белите дробове.

Едни от най-добрите естествени грижи за вашата кожа са розова вода, алое вера, масло от сладък бадем, масло от жожоба.

Рак

Раците са едни от най-емоционалните представители на зодиака. Тяхната интензивност ги предразполага към чести раздразнения, сухота, вялост на кожата. За да се погрижите максимално добре за кожата си, включете в ежедневните грижи масло от макадамия, жожоба и сусамово масло. Също така, пийте много вода, за да предотвратите задържане на течности и следете редовно дали всички хормони са в баланс.


Лъв

Лъвовете винаги се стремят да бъдат в центъра на вниманието. За да бъдат винаги във форма, те често взимат бързи и необмислени решения, които невинаги са добри за тях. Не забравяйте, че красотата и здравето на кожата зависят и от храненето. Добавете в ежедневното си меню повече пълнозърнести храни. За родените под знака на Лъв най-добрите грижи са с масло от роза.

Дева

Родените под знака на Дева са големи перфекционисти. Тази им черта често ги води до стрес и може би малко нерешителност. Подарете си повече минути, в които да поглезите кожата си. Използвайте билкови масла и отвари от лайка, лавандула, роза.

Везни

Везните са очарователни, но и малко нерешителни. Понякога забравят да отделят специално внимание на кожата си. Ето защо им препоръчваме да се възползват от козметика, обогатена с масла от арган, макадамия и нар.

Скорпион

Страстните Скорпиони често биват подложени на стрес. Това се отразява негативно върху кожата, не само като кожни раздразнения, но и като преждевременно стареене. Използвайте масла, които имат агенти забавящи стареенето, като масло от пачули, масло от сандалово дърво, лавандула и макадамия.

Стрелец

Стрелецът е огнен знак, а родените под тази зодия имат приключенски дух. От друга страна са нетърпеливи и понякога бягат от рутинните грижи за кожата. Тъй като кожата им е склонна да губи своите влага и еластичност е добре да я подхранват по-често с масло от кокос, зехтин и масло от гроздови семки.

Козирог

Родените под знака на тази зодия са амбициозни. Но стремежът да постигнат целите си им създава напрежение, което влияе зле на състоянието на кожата им. Добре е да предприемат ароматерапия за намаляване на стреса, която да включва аромати на лимон, сандалово дърво и розмарин. В грижата за кожата нека включат масло от нар, арган и шипки.

Водолей

Ако сте представител на зодия Водолей, то ви е сте спонтанни и със свободен дух. Климатичните условия влияят изключително много на състоянието на кожата ви. Добрата хидратация е важна за всеки сезон в годината. Ето защо по-често я подхранвайте с масло от нероли, арган, роза, жожоба и макадамия.

Риби

Рибите са мечтатели, непокорни и понякога реагират остро на настроенията на другите. Обичат спорта и приключенията, но това означава, че кожата им се нуждае от деликатна грижа. Такава може да им осигури козметиката съдържаща масла от бергамот, жожоба, сладък бадем.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *