Как най-бързо да намерите изгубен или откраднат телефон

Нека предположим, че се е случило неизбежното и вие не може да си намерите телефона. Може да сте го загубили, а може и да са ви го откраднали, знаете ли  какво трябва да направите в подобна ситуация?

Ако предварително не сте били инсталирали на смартфона си приложение за проследяване, вашите шансове да го откриете намаляват значително. Все още обаче може да използвате вградените инструменти на Google. Дори и да не откриете телефона си, ще можете поне да изтриете данните, които се съхраняват на него.

Ето какво трябва да направите, според Forbes.

1. Ще имате нужда от друго устройство с достъп до интернет – настолен компютър, таблет или друг смартфон. Най-лесният начин е да използвате на десктопа приложенията на Google „Where’s my phone?“ или „Find my Lost Android Phone“. Ще бъдете подканени да влезете в Google профила си и върху картата ще можете да видите точното местоположение на телефона си. Ако използвате друг телефон, ще трябва да отидете в уеб интерфейса на Android Device Manager.

Ще откриете същите опции за проследяване. Ако вашия телефон е загубен, а не откраднат и е някъде около вас, може да изберете опцията за прозвъняване. В рамките на няколко секунди телефонът ви ще звъни при максимален обем, дори ако е сложен на тих режим, пише Digital.bg

2. Всичко това предполага, че телефонът ви работи и има добър GPS сигнал. Ако Google не може да получи достъп до телефона ви, стъпките описани по-горе няма да ви бъдат от голяма полза, но има и друг начин. Стига да не сте изключили историята на местоположенията, има сигурна информация за всяка локация на телефона ви. Просто използвайте „Google location history“. 

3. Ако се притеснявате, че телефонът ви е откраднат и е в ръцете на злонамерен човек, можете да го заключите дистанционно. В Android Device Manager, кликнете върху „Lock“ и можете да изпратите съобщение, което да се появи на екрана на телефона ви, както и нова парола, за да го отключите, когато вече го намерите. Ако обаче сте загубили всякаква надежда, има няколко неща, които трябва да направите. Първо, отидете в Google account settings и махнете устройството от профила си. След това намерете липсващото устройство в „device activity“ и го премахнете от там. Това ще спре синхронизирането от вашите данни.

Следващото нещо е да използвате Android Device Manager, за да изтриете данните от телефона си. Ако телефона не е свързан към интернет, данните ще се изтрият веднага след като бъде свързан. И накрая, трябва да промените паролата си в Google за всеки случай.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *