Как ще те обича правилният човек

Уенди Уайснър е писателка, майка на две момчета и влюбена жена, въпреки че е заедно със съпруга си от 22 години. Според нея лесно можеш да откриеш дали връзката ви ще издържи проверката на времето, ако се запиташ как точно се обичате, как показвате привързаността си, как се държите по време на разгорещен спор… За да провериш дали сте на прав път, прочети нейния текст:

Аз и съпругът ми се влюбихме в гимназията. Заедно сме от 22 години, а сме женени от 14. Някои казват, че двамата сме пълни противоположности. Той е жизнерадостен и общителен, аз съм по-сдържана – класически интроверт.

Връзката ни не е перфектна. Караме се за всякакви малки глупости. Аз от цялото си сърце желая той да изхвърля боклука, без постоянно да му напомням. А той би искал да спра да бъда толкова дребнава. Споровете ни често са разгорещени, особено когато сме уморени и затрупани с работа покрай децата… и живота като цяло.

През повечето време, обаче, ние се наслаждаваме на компанията на другия. Имаме много общи интереси и наистина добра химия. Достатъчно отдадени сме на връзката си, за да разрешаваме всеки спор и да се стараем да разберем другия. Но това, което е отговорно за дълготрайната ни връзка, е начинът, по който се обичаме. Любовта ни винаги е била спокойна, изобилна и истинска.

Но не е важно само да изпитваш любов, начинът, по който я показваш, също е от значение. Това са десетте начина, по които можеш да познаеш, че си открила някого, който наистина знае как да те обича:

1. Ще те обичат безусловно

Истинската любов не се уповава на очаквания и условия. Не трябва нищо да доказваш, нищо няма за „спечелване”. Да, в началото искате да се впечатлите взаимно, но с течение на времето любовта ви не бива да изисква огромни усилия. Тя просто се случва, без да се налага вие да изпълнявате някакви условия.

2. Наистина ще те слуша

Това е много важна точка. Истинското слушане означава, че другият ще забрави за своите цели и предразсъдъци, а просто ще те слуша – без да те съди, без да ти налага мнението си. Невинаги е лесно, но да обичаш някого означава да бъдеш до него, да бъдеш съпричастен и да го подкрепяш.

3. Ще те обича заради теб самата, а не заради представата, която си е изградил

Денят, в който осъзнах, че съпругът ми никога няма да запомни да свърши нещо, освен ако не му го напомня два (или три) пъти, аз го обикнах още повече. Знам, че не звучи логично, но тогава осъзнах, че не мога да го променя и трябва да намеря начин да се сработя с него, без да се опитвам да го променям. Сега наистина мога да оценя нещата, които прави за мен и семейството ни. Радвам се, че върши домакинска работа, просто не може да се сети сам.

4. Ще ти даде нужното лично пространство

В началото на връзката е съвсем нормално да сте неразделни и да искате да правите всяко едно нещо заедно. Но след време идва момент, в който осъзнавате, че се нуждаете и от лично пространство. Кога точно настъпва този момент зависи от всеки човек. Истинската любов означава да позволиш на другия да бъде себе си и да му дадеш нужната свобода да прави някои неща без теб.

5. Ще те защитава

Когато имаш тежък ден, той ще бъде първият, който ще ти напомни колко страхотна си. Партньорът ти ще бъде твоят най-ревностен защитник при конфликтите с други хора. Ще ти напомня, че си силна, когато ти самата си го забравила. Ще те мотивира, когато си се отказала.

6. Ще те уважава дори в най-разпалените конфликти

Споровете са нещо нормално за връзките, но понякога успяват да съсипят отношенията ви. Да се карате е полезно, защото можете да разрешите някои проблеми, но ако някой остава гневен и след спора, това ще се отрази негативно на взаимоотношенията ви. Човекът, който те обича истински, никога няма да ти остане сърдит. Той ще надвие гнева си, за да те разбере и да се постави на твое място.

7. Ще признава грешките си

Някой, който никога не си признава, че е сбъркал, няма как да те обича истински. Любовта означава да не се страхуваш да бъдеш уязвим и да се извиниш, когато си се държал зле с другия.

8. Ще ти каже, когато вършиш глупости

Моят съпруг ме познава достатъчно добре, за да знае кога „житейският ми товар” показва грозната си страна и влияе на решенията ми. В такива моменти наистина искам да го удуша, но всъщност съм му благодарна и го обичам, защото има смелостта да ми каже кога греша и да ме обича въпреки тези моменти.

9. Ще те кара да се чувстваш красива

За 22 години заедно се преобразихме заедно от тийнейджъри в изтощени родители, наближаващи 40-те. Но все още, когато се преобличам пред съпруга си, той се държи закачливо и глупаво. Ето това е любов.

10. Ще те кара да се чувстваш сигурна

Ясно е, че нямаш нужда от агресивен и манипулативен партньор. С него трябва да се чувстваш сигурна и обикновено това чувство е подсъзнателно. Просто знаеш кога можеш да вярваш на някого. Да откриеш човека, който ще те обича, не означава, че връзката ви ще бъде перфектна и без пречки. Няма идеални хора или връзки – ако го приемете, значи сте на прав път. Правилният човек ще се старае за теб, ще се опита да те разбере, ще те обича щедро не само на думи, но и с действията си. Когато откриеш такъв човек, ще го разбереш със сърцето си. И никога няма да го пуснеш. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *