Канят благоевградчанина Стоян Георгиев да ремонтира спешно за 68 000 лв. пет детски градини

Благоевградчанинът Стоян Георгиев ще ремонтира отоплителните инсталации в 5 детски градини и в „Еколенд“ в местността Бодрост. Фирмата му „Политрансфер електрик“ ЕООД е посочена от общината за договаряне без предварително обявяване на поръчка за 68 000 лв. Тя бе обявена в началото на лятото, но след като не бе подадена нито една оферта, със заповед на кмета бе прекратена. За ремонт са отоплителните инсталации в детските градини „Детски свят“, Детелини“, Роса“ ,“Вечерница“ и във филиала на „Св. Богородица“. Цената включва и ремонт на сервизния асансьор заедно с монтаж на районно осветление в 12-а детска градина „Алени макове“. Дали Ст. Георгиев ще приеме предложението на общината ще стане ясно днес следобед.

В четвъртък ще се разбере кой ще ремонтира фасадата на детската градина в с. Падеш, след като обявената обществена поръчка за избор на изпълнител бе прекратена заради липса на кандидати. Общината е обявила процедура за договаряне без предварително обявление и се очакват оферти, като максималната цена е 20 500лв с ДДС.

Също без конкурс, а с договаряне без предварително обявление се възлага изграждане на 9 детски площадки в Благоевград и околни села на общинската фирма „Биострой“. Общата им стойност е 231  240,68 лв. с ДДС, като част от площадките ще са за най-малките от 0 до 3 г., друга част ще са комбинирани за хлапета до 3 и до 12 г.

Новите площадки ще са зад бл. 39 и при блок 34  в кв. „Ален мак“, на ул. „Цар Симеон“, на ул. „Ал. Стамболийски“ 24, при блок 216 в жк „Орлова чука“, в кв. „Грамада“ на ул. „Зеленка“, в село Падеш и две в село Рилци – едната в двора на бившето училище, а другата – до кметството.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *