Карантина затваря де факто границите на Великобритания?

Очаква се британското правителство да вземе крайно решение за налагането на нови правила за карантина за пристигащите от чужбина. Мерките включват освен отрицателен тест за COVID-19, направен не по-късно от 72 часа преди пристигане, и настаняването на хората в хотели за самоизолация за 10 дни за тяхна сметка.

Очаква се премиерът Борис Джонсън да даде „зелена светлина“ за мерките въпреки оказвания му натиск от депутати от неговата Консервативна партия да облекчи локдауна, предаде БНР.

Вестник „Гардиън“ цитира източник от „Даунинг стрийт“, че „в името на предпазливия подход министрите не искат да отварят нещо, което ще трябва отново да затварят“. А това означава, че ограниченията за пътуване и другите ограничения могат да останат в сила още месеци наред.

Представители на авиационната индустрия заявиха, че мярката с хотелите, която според правителството ще отнеме по-скоро седмици, отколкото дни, за да бъде въведена, означава на практика затваряне на границите. Цената за 10-дневен престой на пътник се очаква да бъде около 1000 паунда.

Министрите първоначално обсъждаха ограничено използване на хотели за конкретни държави, които са огнища на зараза, включващи Южна Африка и някои части от Южна Америка. Сега обаче се очаква властите да наложат тази политика за всички пристигащи или най-малкото за цели континенти, като Южна Америка.

Борис Джонсън ще бъде запознат с всички разработени варианти. Кабинетът също е разединен по въпроса, но повечето от министрите с по-тежка дума са за възможно най-строги мерки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *