Каякари от цяла България се събраха в бивак на река Струма, мотористи и рокаджии им правиха компания

Кюстендил стана домакин на Шестия национален воден поход по горното течение на река Струма. За поредна година с организацията се заеха от Клуба по воден туризъм „Струма 2012” към Туристическо дружество „Осогово” – Кюстендил.

„Гостите бяха от София, Пловдив, Варна, Хасково, Димитровград, Нова Загора, Троян, Кърджали. За първа година имаше и участници от Русе. С всяка следваща година мероприятието достига все по-широки мащаби.

Поляната край село Раждавица, където е устроен бивакът, събра любителите на водния туризъм. За пореден път група алпинисти от Димитровград се включиха, като тази година направиха преход от гр. Земен до с. Раждавица с кратък престой на Скакавишкия водопад”, разказва Гергана Нешева, член на Клуба по воден туризъм.

Представители на мотоклуб „Brothers from Hell” също гостуваха в бивака в местността Чардака край кюстендилското село Раждавица. Малката Яна, която е дъщеря на председателя на клуба и е едва на година и половина, вече за втора поредна година е неотлъчно на бивак. Тя се забавляваше наравно с всички останали. На живо за всички гости рок свири група „White Walkers”.
„Падналите преди дни дъждове покачиха нивото на реката, което обаче не затрудни участниците, а само им даде повече хъс и ентусиазъм  Организацията беше отлична и всички участници останаха доволни – допълва Нешева. – С този поход искаме да популяризираме природните забележителности по горното поречие на река Струма и изобщо водния туризъм в района.  Естествено, по този начин всички участници, от своя страна, пък усъвършенстват техническите и физически умения в бързотечащи води”, каза още представителят на Клуба по воден туризъм.

„Това, че походът се прави за шеста поредна година, е доказателство, че сме в правилната посока и дори вече сме утвърдили нашия поход сред каякарските среди. Едва ли участниците ще имат търпението да изчакат цяла година до следващия поход, за да се върнат и да доведат нови приятели, които да се насладят на красотите на Земенския пролом, Скакавишкия водопад и каньона Шегава”, споделят кюстендилци.

Бързата вода на река Струма с многобройните си падове и бързеи предложи висока доза адреналин по време на спускането. Кюстендилецът Борислав Крумов пък помогнал с материалната база при организацията на бивака. Естествено, съдействие оказаха и от Туристическо дружество „Осогово”.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *