Необходими продукти:
2 ч.ч. кафява захар /може да се замени с бяла/
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сода бикарбонат (равна)
Ванилия
Стафиди
Бял шоколад
1/2 ч.ч. какао
Начин на приготвяне:
Разбъркайте захарта с водата. Бъркайте, докато захарта се разтопи.
След това, добавете какаото, ванилията и продължете да бъркате.
Добавете олиото. След него, на части прибавете брашното със содата бикарбонат. Ако желаете, може да разбъркате брашното със содата бикарбонат отделно и едва тогава да ги прибавите към какаовата смес. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Накрая, сложете стафидите и шоколада. Както ще видите в нашия клип, ние използвахме така нареченият шоколадов чипс (бял шоколад). Разбъркайте леко и сместа за кекса вече е готова.
Намажете дъното и стените на съдът, в който ще печете кекса с олио и поръсете с малко брашно. Разнесете брашното с леки потупвания по съда. Изсипете сместа в съда и сложете във фурната да се пече. Фурната не трябва да е предварително загрята.
Печете на 180 градуса, за около 40-50 минути. С клечка за зъби проверете дали кекса е изпечен. Ако по клечката не залепва нищо, значи кекса е изпечен. Украсете по ваше желание и му се насладете.