Кирил Десподов отново връчи стипендии на деца от училището в Кресна, което той е завършил

Българският национал Кирил Десподов за втора поредна година връчи стипендии на деца от началното училище в Кресна, което той е завършил.

„Футболистът на ПАОК и капитан на националния отбор награди ученичките Мишел Илиева от 8 клас и Ангела Ангелова от 6 „а” клас, тъй като и двете момичета отговаряха на поставените изисквания за отличен успех, постигнати високи резултати в състезания и олимпиади, добро поведение, без наложени санкции и отсъствия по неуважителни причини”, написаха от училището във Фейсбук.

„За втора поредна година имах щастието да раздам стипендии на изявени деца от моето начално училище „Св. Паисий Хилендарски“. За втора поредна година едната победителка е Мишел Илиева. Тя демонстрира едно от най-важните качества, които аз лично съм научил от спорта – постоянството.

Всички ученици, които кандидатстваха, са умни, будни и талантливи и съм уверен в светлото им бъдеще. Това са прекрасните деца на България и съм благодарен, че имам възможност да допринеса с малко за техните мотивация и успехи”, написа Десподов в социалните мрежи.

Кирил Десподов основа стипендията на свое име през 2023 година с обещанието ежегодно да помага на изявени деца по пътя към успеха.

„Когато преди няколко месеца ме поканиха на гости в началното ми училище „Св. Паисий Хилендарски“ в родния Кресна, не очаквах, че срещата с децата там ще остави такова отражение в мен. Върнах се назад във времето и аз самият си спомних какво беше да си ученик тогава, да мечтаеш по детски, но не по-малко смело, да се бориш за целите си и да има кой да е до теб и да те подкрепя.

Реших, че сега е моментът да върна нещо обратно на училището. Затова основахме стипендия „Кирил Десподов“, с която ежегодно ще помагам на най-изявените деца по пътя към личния им връх”, заяви тогава  Десподов.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *