Кирил Петков: Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на Народното събрание

Няма да подкрепим номинацията на ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков преди заседанието на Парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), предава БТА. 

Познаваме я добре и не мислим, че е правилният човек, който трябва да бъде на най-високата позиция в държавата, посочи той. 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в централата на партията, че ще предложат Рая Назарян за председател на парламента и от това дали ще бъди избрана, ще зависи дали ще продължат преговорите за кабинет.

Кирил Петков каза, че твърдо остават опозиция. Бойко Борисов трябва да понесе две отговорности – първата е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството, и втората е, че сега е първа политическа сила, коментира той.

Попитан дали ще предложат свой кандидат за председател на парламента, Петков каза, че сега влизат в дискусия с коалиционните си партньори, за да изградят позиция по темата. 

Кирил Петков каза, че ще решават и за ръководството на парламентарната група на ПП-ДБ. Но нашата коалиция е заедно, имаме много добър диалог и очаквайте да сме много конструктивни за политиките, в които вярваме и са част от нашата програма, добави той. 

На въпроса за коментар на Радан Кънев, че коалицията върви по нанадолнището, Петков каза, че това си е лично негово мнение.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *