Класната на 12 „е” Ил. Кадурина връчи на учениците си по грамоти по човечност, те я просълзиха с филмче за годините им заедно в ПГИ

По оригинален и незабравим начин се раздели с учениците си от 12 „е” клас /паралелката по бизнес администрация / на Професионалната гимназия по икономика в Благоевград класната им Илиана Кадурина.

Веднага след церемонията по изпращането на випуск 2019 г. абитуриентите влязоха по стаите за последния си час на класа. Необичайно притихнали, порасналите момичета и момчета седнаха по местата си, развълнувани от раздялата си с любимото училище и учители. С влизането на  Ил. Кадурина учениците станаха прави, а госпожата „набързо ги скастри“, че телефоните са им на чиновете.

„Искам да ви кажа много неща, в съзнанието ми нахлуват много мисли, но се развълнувах и загубих дар слово“, призна старши учителят по икономически дисциплини, която извежда третия си випуск като преподавател в ПГИ „Иван Илиев“. Класният ръководител сподели, че средният успех на класа е „Мн. Добър” /5.10/, по-голямата част са отличници и благодарение на отличното си представяне на състезания вече са приети за студенти. Тя пожела на учениците си да имат високи мечти и цели, да се реализират успешно и всяка година да й разказват какво са постигнали.

„Дълго мислих как да ви  изненадам. Смятах да направя грамота за всеки един с качество или силна страна от характера му. Вие обаче притежавате две основни качества -всички сте добри, милосърдни”, заяви Ил. Кадурина и подари на всеки специално изработена грамота „Отличник по човечност”. Трогнати, дванадесетокласниците прегърнаха учителката си и на свой ред я разплакаха. Специално за случая те бяха изработили презентация от снимки за 4-те години заедно в училище.

„В тази история ще ви разкажем как едни деветокласници се запознаха с Професионалната гимназия по икономика. През 2015 г. бяха много изплашени, но четири години по-късно не искат и да чуят за раздяла”, започна водещата Весела Иванова и разчувства всички в стаята. На екрана се редуваха весели случки от купони, екскурзии със сериозно залягане над учебниците и подготовката за контролни, класни… Някои от кадрите предизвикаха искрен смях, тъй като и самите главни герои на снимките, вече възмъжали и пораснали, не можаха да се познаят отпреди 4 години. Милите моменти заедно накараха Ил. Кадурина да си спомни как на първия учебен ден загубила половината си клас. Тогава новопостъпилите деветокласници трябвало да се съберат в класната стая, но се оказало, че половината ученици липсват, тъй като се били залутали по коридорите на училището.

„Бяха едни свити и плахи деца, а сега са зрели, отговорни младежи и девойки и не на последно място добри хора“, заключи класната, а абитуриентите я прегърнаха със сълзи в очи, за да й благодарят за търпението, отдадеността и както сами споделиха, че не е вдигнала ръце от тях.  „За нас г-жа Кадурина не е само учител и класен ръководител. Тя е нашата втора  майка. Така я приемаме и чувстваме. През всичките тези години тя беше до нас, подкрепяше ни, насърчаваше ни, напътстваше ни. Ще остане завинаги в сърцата ни“, казаха зрелостниците от 12 „е” клас и си обещаха действително да се събират всяка година. В деня на изпращането те си направиха и ефектна фотосесия в квартал „Вароша“ и си пожелаха успешно вземане на матурите, първата от които по БЕЛ е днес.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...



Моменти от фотосесията в квартал „Вароша“

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *