Топ теми

Кметът Атанас Стоянов: Община Сандански продължава да реализира инвестиционната програма с изграждане на нов Младежки център в парка „Свети Врач“

Символично начало на строително-монтажните дейности по реконструкцията и изграждането на Младежки център в сърцето на парк „Свети Врач“ в Сандански беше поставено вчера с „първа копка“, направена от кмета на община Сандански Атанас Стоянов, архиерейския наместник Георги Танчев и Иван Андонов , представител на фирмата-изпълнител.

Сградата, която изцяло ще придобие нов облик и ще се превърне в любимо и притегателно място, е построена преди повече от 40 години и в момента пустее и се руши.

  „Един от най-важните критерии за развитието на нашия град, а и обществото ни, това е общото ни отношение и подкрепата към децата и младите хора в община Сандански. В тази връзка не малка част от инвестиционната програма на община Сандански е в посока и е насочена към инвестиции, свързана с образователното и възпитателното дело на младежта на Сандански. Това е причината да бъдем всички ние тук в красивия ни парк. И с измолването на благословия от черковното настоятелство всички заедно да дадем старт на ремонтните и строителни дейности по изграждането на нов Младежки център на Сандански”, заяви пред присъстващите на церемонията кметът на община Сандански Атанас Стоянов.


„Проект, който община Сандански изготви, внесе за одобрение и за радост на всички ни бе спечелен през миналата година. И на днешния хубав слънчев ден даваме началото. Проект, който е значим за развитието на младежкото дело в нашия град, това е проект, който включва цялостно реновиране на сградата, която преди много години е била предназначена и е ползвана за спортно-тренировъчен процес,. За жалост преди близо 30 години този процес е преустановен по обективни и субективни причини. Сграда, която в момента се руши. И това бе причина община Сандански  да търси финансови възможности, чрез които тази сграда, така както преди 30 години е приемала децата на Сандански, скоро, след по-малко от година, отново да бъде важен, любим и притегателен център за младите хора на Сандански. Тази неугледна сграда съвсем скоро ще придобие нов вид, приветлив и любим, с който да посреща децата на Сандански. Дом в който децата ще имат възможност чрез своите потребности и желание да се развиват личностно, кариерно, образователно, културно  и духовно, защото общината ни има нужда от такъв своеобразен Младежки дом. Такъв, какъвто го имаше преди години, но поради политически причини вече го няма. Наистина нашият град има изключителна потребност от такъв център, и къде на друго място, ако не тук, в красивия ни парк, той да акумулира тази младежка енергия и съвсем скоро тази енергия да бъде предадена и на нас, по-възрастните. Убеден съм, че строителите ще свършат бързо и качествено работата, за да може центърът да отвори врати и да бъде дом на младежи не само на Сандански, но и на България”, каза още кметът Ат. Стоянов и допълни, че чисто формално младежкият център ще се ползва от младежи до 29 години, но също и от тези, които имат нужда да го ползват, са добре дошли, за да развият заедно младежките инициативи, събития, които не са никак малко през последните години. В заключение каза, че това е посоката и пътят, по-който трябва да се върви, защото децата и младежта на Сандански са не само нашето бъдеще, а те са и смисълът всички да работят в посока за тяхното развитие”, заяви кметът и лисна менче с вода и ритуално счупи бутилка шампанско за безаварийна и успешна работа на строителите. 

ЛИДИЯ МАНЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *