Кметът Г. Икономов пред членовете на парламентарната екокомисия: С над 1000 тона въглеводороден диоксид е замърсен Пирин за 6 месеца, еколозите да сметнат колко страда природата от автомобилните газове

Банско бе домакин на изнесено заседание на парламентарната комисия по околната среда и водите към 44-то народно събрание. В рамките на своята програма комисията, председателствана от Ивелина Василева, проведе работна среща с кмета Георги Икономов. В контекста на дневния ред на парламентаристите за обзор на политиките в сферата на околната среда и тяхната реализация на практика градоначалникът запозна присъстващите с две екологични инфраструктурни съоръжения, изградени в Банско – изпълнената с евросредства пречиствателна станция за отпадни води, както и изградената като частна инициатива централа за топлинна енергия на био маса, която към момента е общинска собственост.
„Всички обществени обекти в гр. Банско и гр. Добринище се отопляват екологично. Това е реалност, с която малко общини могат да се похвалят, и реална мярка за подобряване на екологичните показатели“, сподели Икономов.
Градоначалникът използва работната среща, за да запознае народните представители с потенциала за развитие на ски зоната и нейното уплътняване. Не само за изграждане на още една кабинкова линия, а също реализирането на подобрения, които да я направят по-функционална и удобна за туристите.
Той допълни: „Бих искал да ви запозная с няколко фрапиращи цифри, демонстриращи състоянието на парк „Пирин“ към настоящия момент. С над 1000 тона въглеводороден диоксид СО2 е замърсен Пирин за последните шест месеца, като само за януари цифрата е 250 тона. Информацията идва от поставената през миналата година броячна камера на входа на парк „Пирин“ над Банско. Дори не искам да мисля колко е увредена природата в Пирин вследствие на автомобилните газове през последните 10 години. Нека еколозите да сметнат“.
В рамките на своята програма народните представители посетиха на място обектите, за да се запознаят отблизо с изградените екологични технологии.
ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Лили

    Ужас!!! Ето затова трябва втори лифт, все пак е най-екологичният транспорт и ако „еколозите“ бяха истински такива, шяха да го знаят по-добре от всеки друг и нямаше да правят спънки.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *