Кметът, заловен да жъне канабис, остава на поста си

Кметът на Добруша Ивайло Илиев остава начело на селото. Общинската избирателна комисия в Криводол излезе с решение, че той няма да бъде отстранен от длъжност, въпреки че беше хванат заедно с общински съветник в плантация с канабис. Мотивите са, че кметът не е задържан и няма присъда, съобщава Bulnews.

Припомняме, че на 8 октомври Ивайло Илиев и сенаторът от ДПС Ивайло Вълков бяха заловени да жънат канабис в землището на село Добруша. Те са хванати да берат съцветията на растенията по време на специализирана акция.

Според официалния бюлетин на полицията плантацията се разпростирала на площ с радиус около 65 метра и в нея имало 137 растения с височина от 1.07 до 2.50 метра. Иззети били 76.660 кг зелена листна маса и около 800 грама суха листна маса.

Според запознати това е една от най-големите наркоплантации, откривани до момента във Врачанско. Цената на иззетия от полицията наркотик възлиза на около 100 000 лв.

Това не е първото пререкание със закона на кмета на Добруша. След като спечели изборите през 2015 г. Илиев бе отстранен заради условна присъда за притежание на оръжия. През 2016 г. след промените в закона той отново се кандидатира и спечели.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *