Кметът на Враца К. Каменов си навлече гнева на перничанин заради поредната обществена поръчка, дадена на благоевградски строител

Кметът на Враца Калин Каменов, чиято звездна политическа кариера по линия на ГЕРБ започна от Благоевград, си навлече гнева на пернишка фирма заради избора на благоевградски строител за обществена поръчка във Враца.
ЕТ “Маргарита-П-Иван Костадинов“, която от 2010 г. печели голям брой обществени поръчки в Благоевград като ремонтите на Дома за стари хора „Свети Мина“ в с. Падеш, Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зорница“, Дома за деца, лишени от родителски грижи в Благоевград, обновяването на парк „Ловен дом“, саниране на блокове в кв. „Струмско“ и др., в края на миналата година стигнала чак до Враца, където спечелила ремонта на местната детска градина „Дъга“. Според другия кандидат за ремонт на сградата – пернишката „Никка Консулт“ ЕООД с управител Александър Ефремов, решението на К. Каменов да обяви Костадинов за победител в публичната надпревара обаче било незаконосъобразно, защото ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ не отговаряла на изискванията за лично състояние по смисъла на чл. 54 от ЗОП, собственикът й не подал в офертата си свидетелство за съдимост, спестил си задължителната декларация, че няма задължения за данъци и осигурителни вноски, не декларирал, че не е обявен в несъстоятелност и т.н. Пернишката фирма установила още, че ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ не притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя, няма успешно изпълнени СМР с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката, не разполага с персонал и ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, както и с инструменти, съоръжения и техническо оборудване за това. И най-важното – пликът с ценовата й оферта бил с нарушена цялост.
В хода на разглеждането на жалбата КЗК обаче е преценила, че жалбата е пълна само с голи и непотвърдени обвинения, поради което тя е окачествена като несъстоятелна. За скъсания плик с цената на Костадинов пък натежала думата на Калин Каменов, че негова служителка в общината, без да иска, нарушила целостта му.
От близо 2 години в община Враца тече брожение срещу Каменов, че масово фирми от Благоевградска област печелят там обществени поръчки за сметка на местните, както и че врачанската администрация е напълнена с кадри от Благоевград до Петрич. Припомняме, че под неговото крило бе приютена и бившата заместник-кметица на Благоевград Антоанета Робева, която вече близо година разяснява на врачани колко е добре да си санират блоковете.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *