Кметът на Горно Дряново забрани всякакво поливане и започна акция за излавяне на нарушителите: Намеря ли мокри редове, пиша глоба, позволявам само капково нощно напояване

Глоби от 200 лв. за поливане от водопровода при първо нарушение и от 200 до 500 лв. при следващо обяви кметът на с. Горно Дряново Ибрахим Пингов и започна сам проверки по дворовете на съселяните си, за да лови нарушителите.

„В началото на месеца приехме да направим компромис да се полива през нощта, но се оказа, че се полива по всяко друго време, но не и през нощта, обясни селският управник. Въпреки многократните предупреждения, никой не спазва забраната и се полива целодневно, за сметка на което определени домакинства нямат вода с дни. Затова започваме проверки. Намерим ли мокри редове, пишем глоба, без значение дали е поливано вечерта или през деня!

На градините, които са извън къщите, при първо нарушение ще слагаме тапи и повече няма да ги пускаме. Компромис ще правим само за капково поливане през нощта“.

Проблемът с водоснабдяването на Горно Дряново през летните месеци е от години. Селото всъщност е от многото селища в региона, които не плащат за водата, и по тази причина разхищението й е масово. Още в края на миналия век селяните решават, че не са доволни от услугите на ВиК, правят си собствен водопровод, демонтират водомерите и оттогава могат да разчитат единствено на съзнанието на комшиите. Според част от жителите на Горно Дряново обаче глобите няма да спрат напояването, защото по принцип това са несъбираеми пари, и единственото решение е да се сложат отново водомери.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *