Кметът на „Подуяне“ проговори за хванатата с подкуп юристконсултка

„Информацията, която имам е не по различна от тази, която се представя публично. За мен тези почивки, от които са се възползвали са новина“. Това заяви кметът на столичния район „Подуяне“ Ева Митова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че вчера главният юрисконсулт на район „Подуяне“ бе арестувана за получаване на подкуп. Лилия Геринска беше хваната вчера с 10 000 лева. Жената взела парите срещу нагласяване на обществени поръчки.

„Трябва да оставим нещата да отидат до край и да бъдат изследвани от органите на реда. Не оспорвам за подкупа, но не знам, ще бъде разкрито“, каза още Митова.

„Има една задължителност на документите за поръчки за подпис на юристконсулт. Всеки лист от документацията се подписва от трима членове на комисията и фирмата, случайно избрана на процедурата“, допълни Митова.

„Лилия Геринска работи в общината от 2011 г. и е държавен служител като статут. Тя беше с подобна длъжност в друга община“, разкри кметицата на община „Подуяне“. „Конкретната фирма, която е дала подкуп, в момента изпълнява поръчка, но не е изпълнена, а в ход на изпълнение“, завърши Ева Митова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *