Кметът на Радомир Кирил Стоев: Положихме неимоверни усилия да решим проблема с водоснабдяването

Проблемът с безводието е ключов в последно време за община Радомир. Заради притесненията на гражданите на общината кметът Кирил Стоев открито обяви:

„През последните месеци с екипа ми положихме неимоверни усилия в спешен порядък да решим дългогодишен проблем на жителите на община Радомир, а именно – водоснабдяването на града и селата.

Всъщност от първия ден, в който встъпих в длъжност и се заклех да служа в името на жителите на община Радомир, не спирам да провеждам разговори и срещи и да работя за това да лишим от смисъл местната сентенция „Радомирци вода газат, а жадни одат“.

В община Радомир в момента се прави най-мащабната реконструкция и ремонтни дейности за над 27 млн. лв. на довеждащия водопровод от Друган, реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в селата Друган, Извор, Гълъбник, Чуковец и Кондофрей, реконструкция на водопроводната мрежа на ниска зона в гр. Радомир, подмяна на довеждащия водопровод на селата Жедна, Касилаг и Негованци. Такава инвестиция не е правена, откакто са изградени водопроводите.

Към днешна дата, въпреки че официално сме във воден режим, по довеждащия водопровод тече вода, резервоарите се пълнят и това е достатъчно, за да се захранват с вода всички зони в града.

Старият довеждащ водопровод от Друган е етернитов и аварира постоянно (над 20 аварии за последните две седмици), много скоро и това ще остане в миналото. Този водопровод беше с над 70% загуби и не беше реконструиран отпреди деветдесетте години. Смяната на водопровода, която струва 14 милиона лева, ще реши проблема с безводието в Радомир.

Пуснато е и аварийното водоподаване от каптаж „Врелото“ чрез помпена станция „Крапец”, което ще осигури вода докато се пусне реконструираният довеждащ водопровод от Друган!

Продължаваме да работим усилено, за да осигурим на жителите на общината по-добри условия за живот.

В заключение искам да ви благодаря за търпението и разбирането, които проявявате във връзка с проблема с водоснабдяването. Като ваш съгражданин и кмет, аз също споделям тези неудобства и знам колко са трудни те за всички нас, разбирам и недоволството на мнозина, но вярвам, че заедно ще преодолеем тези предизвикателства и ще осигурим по-добро бъдеще за нашата община”.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *