Кметът на Сандански изпрати работници от чистотата да лъснат трибуните за сблъсъка с „Левски“

В Сандански всичко е готово за посрещането на „Левски“ в 1/16 финалната битка от турнира за купата на България по футбол. В подговката на стадиона за историческия мач се включиха всички. Кметът Атанас Стоянов дори си навлече гнева на електората, след като изпрати работници от чистотата да придадат по-приветлив вид на трибуните, което според гражданите е непосредствена задача на хората на Коко Динев, който арендува съоръжението.

„Този мач е бонус за нас, надявам се да получи истински футболен празник. Теренът не е в най-доброто си състояние, макар че опитахме частична рехабилитация и от близо месец нашият отбор не тренира там с идеята да го съхраним за съботния мач. Няма да има делене на публиката, предоставихме 500 билета на гостите да си ги разпределят в столицата. Дано се представим достойно срещу носителя на купата и да защитим реномето на футбола в нашия град“, заяви президентът на детелините Георги Манолев. „Ще се стремим да се противопоставим и да играем грамотен футбол пък каквото стане. „Левски“ си е „Левски“, независимо от моментната форма и резултати. Нас не ни е страх, ние нямаме какво да губим в този двубой. „Вихрен“ в никакъв случай няма да излезе обречен в мача, няма да се приберем в глуха защита, ще разчитаме на футболни прийоми срещу един от най-добрите български отбори“, коментира наставникът на домакините Ивайло Василев, който не изключи и съботна сензация на терена в курортния град. Той няма проблеми с контузени и наказани футболисти, ще може да разчита и на по-голям брой от чужденците си, след като в турнира няма ограничения в тази посока. Изходът от днешния двубой няма да е фатален за „Вихрен“, но може да промени съдбата на гостите. Всичко, освен победа и продължаване по пътя за защита на титлата, ще се приеме като провал и позор. Успехът след кошмарната серия от 7 мача без победа е задължителен за сините. Старши треньорът Станимир Стоилов, който наскоро призна, че не се чувства щастлив на „Герена“, не може да разчита на националите и на трайно контузените Билал Бари и Илиян Стефанов. Десният бек Джереми Петрис пропусна заради леки болки тренировката в четвъртък, но в лагера на „Левски“ се надяват той да бъде на линия днес. Историята на съперничеството между двата тима категорично сочи преимущество за сините, които в 9-те мача помежду им имат 7 победи, 1 равенство и 1 загуба, като в предишния спор от същия турнир, игран в Кюстендил на 3 април 2009 г. , на 1/4 финалите от надпреварата столичани се наложиха с 2:0 с голове на Георги Иванов-Гонзо /13 мин./ и Дарко Тасевски /28 мин./. Единственият от двата актуални състава днес, играл в оня мач, е капитанът на детелините Валери Георгиев, който и тогава, на 24 години, изведе с лентата бяло-зелените на стадион „Осогово“. Треньор на символичните домакини бе настоящият изпълнителен директор на ЦСКА Филип Филипов, а сините предвождаше доскорошният сандански наставник Емил Велев-Кокала, когото потърсихме за прогноза.

„Няма съмнение, че „Вихрен“ ще даде сериозен отпор на продължаващият да се раздира от проблеми от всякакво естество „Левски“. Далеч съм от мисълта за голяма изненада, но в турнирните двубои всичко е възможно. Домакините имат доста опитни играчи, начело с Вальо Георгиев, качествен французин отдясно /б. а. – Дарик Моктар/, добро впечатление прави и крилото Виктор Ергин. Като добавим Петко Петков, Раиф Мурадов, Александър Якимов, Руслан Иванов и останалите, е ясно, че „Вихрен“ има своите аргументи и на сините ще им бъде трудно. Въпреки всичко смятам, че „Левски“ като по-класен отбор ще продължи напред“, каза Кокала, който гарантира, че ще бъде на трибуните в Сандански.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *