Плодовете са много полезни, но трябва да внимаваме кога ги хапваме. Препоръчително е това да се случва минимум 30 минути преди основното хранене, като по този начин се стимулира по-бързото разграждане на всички полезни вещества, разказват от Gotvach.bg.
Важно е да знаете, че не трябва да смесвате плодове с други видове храни. По този начин вие предотвратявате процеса на ферментация и така се чувствате по-сити.
Когато стомахът ви е празен, той може да усвои плодовете по-бързо, защото храносмилането става по-лесно. Нещо повече, ако плодовете се ядат по време на вашето основно хранене, това може да доведе до дискомфорт или подуване на корема.
Една от най-големите заблуди е, че трябва да ядем плодове рано сутрин на гладен стомах. Друг мит е, че ще отслабнем, ако ги консумираме 1 или 2 часа преди и след хранене – не съществува нито едно научно доказателство, че всичко това ще въздейства особено благоприятно на нашия организъм.
Не е вярно и че най-подходящото време за хапване на плодове е по обяд. По средата на деня нашият метаболизъм се забавя значително и е необходимо да избягваме храни с високо съдържание на захари, каквито са плодовете.