Кои жени са най-секси за мъжете?

Жените са склонни да решават вместо мъжете кое е секси и кое не. Но противно на стереотипите, не всяка блондинка с великолепни гърди е мокър сън за силния пол. 
Какви качества притежава привлекателната жена?

Уверени в себе си

В едно изследване сред момичета и жени между 16 и 28 години, психолози задали само един въпрос: „Доволни ли сте от външния си вид?“. 86% от отговорите са „Не!“. И са готови да се подложат на хирургични и пластични операции, за да станат по-красиви. Но се оказва, че мъжът въобще не вижда несъвършенствата на една жена, ако той е запленен от нея.

„Когато един мъж е влюбен в дадена жена стриите му изглеждат секси, големите бедра са съблазнителни, а тънката коса е перфектна прическа. Но какво ги кара да бъдат привлечени от жени с несъвършен вид? Преобладаващият отговор е – увереността им. Очевидно това обяснява факта, че понякога не най-красивите момичета са популярни сред мъжете.

Здрави и добре поддържани

„Ако говорим за външен вид, то най-вече обръщаме внимание на стойката, походката, еластичността на кожата, нежните ръце и меката коса“, казва участник в една от анкетите за женската сексуалност. Често мъжете оценяват външния вид не по естетически критерии. Несъзнателно те се водят от репродуктивните способности: широки бедра – могат да раждат, големи гърди – могат да кърмят, здрава кожа и лъскави очи – като цяло е здрава. По същата причина те често правят избор в полза на младите момичета в репродуктивна възраст.

С добра фигура

Като цяло мъжете обичат онези части от женското тяло, които не са като техните собствени. Където при него е плоско, при жената е изпъкнало. Където при него е твърдо, при нея трябва да е меко.

И ако трябва да си припомним началото – мъжките и женските представи за идеалната женска фигура са различни. Това е установил и американският психолог Пол Розен. В хода на експеримент той показвал на участниците снимки на жени с различни типове фигури – от перфектните за модния подиум до пълни жени. Колкото по-слаба е била осанката, толкова по-голям е броят на жените, заявяващи: „Това е! Бих искала да изглеждам така“. Мъжете обаче намирали за най-привлекателни жени със средно телосложение и най-вече фигура тип пясъчен часовник.

С уникален женски аромат

Още от древни времена е известно, че миризмата на жената „удря“ мъжете на подсъзнателно ниво. Природата така ни е създала, че всеки човек има свой уникален аромат, който може да бъде едновременно привлекателен и отблъскващ. Затова този процес се нарича „химическа комуникация“.

Ароматите, които влияят на привличането се наричат феромони. Те започват да се произвеждат от тялото от момента на пубертета, неслучайно и тогава идва първата любов.

Експертите препоръчват за добър мирис намаляване на стреса, хранене с балансирана диета, спане и прием на витамини.

Под въздействието на различни фактори, както физически, така и емоционални, производството на уникалния ни „парфюм“ може да варира. Например, по време на овулацията (средата на менструалния цикъл), естественият аромат на жената става най-привлекателен за мъжете. А миризмата на жена с дисбаланс на половите хормони, напротив, може да бъде отблъскваща.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *