Кои са най-големите сексуални страхове на жените и как да ги преодолеем

Правенето на секс, освен че е изключително приятна дейност, има редица ползи за здравето ни – намалява стреса, подобрява имунитета и дори може да удължи продължителността на живота ни. Въпреки тези положителни характеристики, много жени не свързват секса само с положителни емоции. Удоволствието се примесва със страх, вина, безпокойство. Ето затова една английска фармацевтична компания решава да направи проучване с въпроса „какви са най-големите ви сексуални страхове?” В анкетата са взели участие 2000 души и ето какво сочат резултатите:

Нека разгледаме женските страхове по-подробно с помощта на експертите и техните съвети как да се преборим с тях:

Той няма да иска да носи презерватив
Да, без презерватив усещането е различно, без съмнение е по-приятно. Но защитата е по-важна от малко повече удоволствие. Ако той настоява да го правите без презерватив, кажи му, че тогава просто няма да правите секс. Не му оставяй друг избор. Ако си на противозачатъчни и той го използва като извинение, кажи му, че те все пак не предпазват от венерически болести. Освен това не забравяй и ти да си носиш презервативи, защото оправданието „Нямам презерватив у мен” е доста често срещано.

Но все пак, ако спорът стане твърде дълъг и нагорещен, облечи се и го зарежи. Не е нормално партньорът ти да се сърди и да се прави на обиден по такъв въпрос – по-добре ще си без такъв човек.

Той ще има венерическа болест
Разговорите за венерически болести не предразполагат към приятна атмосфера за секс, но ако много се притесняваш, говори с партньора си за това. Естествено, не всички ще са откровени или пък няма да знаят, че са болни, ето защо е важно да ползвате презерватив.

Презервативът ще се скъса и ще забременея
Ако използвате презерватива правилно, вероятността той да се скъса е малка. Ето няколко съвета – трябва да е точният размер; малко преди да приключите, уверете се, че презервативът не е скъсан и все още е сложен докрай; използвайте лубрикант (можете да сложите и съвсем малко във върха на самия презерватив), ако си твърде суха, презервативът също може да се скъса; не забравяйте да го махнете правилно – веднага след като приключите и като го придържате здраво за основата, за да сте сигурни, че спермата ще остане вътре.

Той ще сметне тялото ми за непривлекателно
Добре, нека бъдем честни, всяка една от нас има някакви притеснения и комплекси, независимо дали става за няколко килограма в повече, размера на гърдите ни или защото точно днес ни е излязла огромна пъпка на нелицеприятно място, никоя от нас не е съвършена. Затова, вместо да се фокусираме върху тези незначителни недостатъци, трябва да се съсредоточим върху удоволствието. Истината е, че мъжът до теб няма да обърне внимание на никое от тези неща, ако ти не му придаваш важност. Освен това увереността винаги е била адски секси.

Той няма да приеме „не” за отговор
Преди да попаднеш в сексуална ситуация, е добре да се запиташ: Вярвам ли на този човек? Кара ли ме да се чувствам сигурна? Според психолозите жените много повече се фокусират върху това да задоволят партньора си, вместо да мислят за себе си, но ти се опитай да бъдеш твърда и да отстояваш себе си. Ако той не уважава желанията ти, няма причина да си с него, най-добре се облечи и си върви, недей да правиш нищо, което не желаеш, за да угодиш на някого.

Той ще иска да правим нещо, което не ми е приятно
Всеки има лични граници, които не би искал да престъпва. Например, да правиш секс с непознат; да го правиш без презерватив; да правиш анален секс. Няма значение какви са твоите граници, трябва да ги отстояваш. Остави експериментирането и пробването на нещо ново за някого, с когото се чувстваш напълно сигурна и някой, който няма да те притиска. Важно е да запомниш, че мъжете все пак не четат мисли и е добре да говориш с него. Кажи му, че даденото нещо те кара да се чувстваш неудобно, че тази вечер може да пробвате нещо друго, вместо това и т.н.

Тялото ми ще направи нещо смущаващо
По време на секс ще се случат много „смущаващи” неща – тялото ти ще издава странни, неприятни звуци, може да отдели нежелани течности, но ти недей да се притесняваш, просто го обърни на шега. Ако партньорът ти е погнусен или ти се присмива, значи е твърде незрял, за да прави секс изобщо.

Той няма да получи оргазъм или няма да е задоволен / Няма да получа оргазъм
Оргазмът не трябва да е единствената ви цел и ако не свършите, не бива автоматично да отписвате случилото се като „незадоволително”. В леглото могат да се случат много приятни неща, освен стигането до оргазъм. Ако искаш да увеличиш шансовете на партньора ти да достигне оргазъм, трябва да общуваш с него. Попитай го: „Искаш ли да направя нещо сега?”, „Така добре ли е или искаш по-бързо/по-бавно?”, „Искаш ли да те свърша с ръка или уста?” Експертите съветват да задаваш по-конкретни въпроси и да предложиш алтернативи, вместо просто да го попиташ „Така добре ли е?”.

Не съм добра в леглото
Трябва да разбереш нещо: Никой не е зле в леглото. Може да си малко неопитна, да не си правила секс дълго време, но всичко това е поправимо. Най-важното е да общуваш с партньора си, за да разберете какво харесва и на двама ви. Ако не се страхуваш от комуникацията, значи няма от какво да се притесняваш.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *